19. aug
FOLKEMUSIKK: Vokalist, felespiller og frontfigur i Valkyrien Allstars, Tuva Livsdatter Syversen sørget sammen med bandet sitt for en nydelig konsert for de omkring 150 publikummere i Kusvea i går kveld. foto: trond Løvmo
 
Lyrisk kveldskonsert
Heller ikke Valkyrien Allstars klarte å dra fullt hus i Kusvea, men vakkert ble det.

Publisert: 21.jul.2015 23:26
Oppdatert: 22.jul.2015 06:42

Det har vært fokusert mye på været og den litt dårlige oppslutninga på kveldskonsertene i Kusvea under Prøysenfestivalen og Blåklokkevikua.

– Jeg lovet noen langveisfarende at det skulle være blå himmel før konserten startet, fortalte en optimistisk Hogne Moe, leder for Prøysenhuset da han introduserte Valkyrien Allstars.

Og riktignok kunne en skimte sneven av blått i skylaget i sør, det ble oppholdsvær under konserten, men noe godvær var det ikke.

– Når vi skal hanke inn artister er det veldig viktig at de synger på sitt eget morsmål, og nettopp det gjør denne gruppa.

Jeg lover dere en spennende konsert, sa Hogne Moe.

Og en spennende konsert ble det.

Råkka folkemusikk

Valkyrien Allstars er ei ganske råkka folkemusikkgruppe. Den første halvdelen av konserten, som HA hadde anledning til å være med på, var lagt i noe av det mer rolige og stemningsleiet.

Bandet hadde på forhånd proklamert at ingen vet helt hva en kan vente seg under deres konserter. Ikke bandet sjøl engang.

– Vi har egentlig blitt et rarere og rarere band. Det forandrer seg hele tiden, men det kommer mye bra ut av det. Vi ser an vårt publikum.

– Det blir mye norsk lyrikk i tillegg til det tradisjonelle materiale, har Tuva Syvertsen fortalt.

Hun har en litt sår og særegen stemme som passer utmerket til musikken, og under konserten i Kusvea kom de flotte tekstene så tydelig fram at det var en fryd å høre på.

Middelalderballade

Publikum fikk «Pipa mi»en spennende drikkevise fra Valdres. Og så fikk publikum først høre historien om en ganske ellevill middelalderballade om to søstre som ikke akkurat var gode venner.

Det handlet om bryllup og kjærlighet med dramatikk i bøtter og spann.

Publikum fikk konsertens lengste låt, med uendelig mange vers, men akkurat slik skulle det være.

Bandet fulgte opp med vakre «Kom hjem» som er å finne på Valkyrien Allstars’ siste plate.

Her kommer Tuva Syversens stemme virkelig til sin rett.

Valkyrien Allstars har et travelt turnéprogram. Neste uke spiller de under en festival i Tsjekkia.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke