17. aug
 
290 elever lyste opp teatersalen
290 elever fra 1.–7 trinn bedrev flott folkeopplysning for en fullsatt teatersal i Brumunddal onsdag kveld.

Publisert: 10.mai.2017 22:27
Oppdatert: 10.mai.2017 22:44

Det er imponerende å klare å overføre Tor Karseths relativt store verk til 290 elever på cirka tre måneder, nesten like imponerende som det ungene presterte på scenen. I spissen for lærerne finner vi Kari Bern, som står som hovedansvarlig for alt fra scenografi til tilrettelegging og instruksjon.

– Mitt mål var at jeg ville gi barna mat for sjelen, sier Kari.

KUNNSKAPSRIKE

Det var ikke bare elevene som fikk noe å tygge på denne kvelden. For de fleste voksne i salen var det nok også en utfordring å fordøye all den kunnskapen som barna hadde tilegnet seg og formidlet; alt fra fakta om oppdagelsesreisende, meterens historie, celledeling, måling av tid og matematikk.

– Tema for forestillingen er undring og nysgjerrighet, og vi er innom mange ulike temaer som barna har dialoger rundt, sier Kari Bern.

TALLET SJU

Tema og tittel på forestillingen er tallet sju, et litt uvanlig tørt temavalg kanskje, men en skole skal jo være i stand til nettopp det; å gjøre noe som virker tørt, til noe gøy og spennende. Vi i salen lærte mye om tallet sju, for eksempel gjennom sangen om at vi har «sju høl i hue». De mange sangnumrene ble levert med overbevisning; det virket som elevene koste seg med dem og har tatt sangene til seg.

fargerikt fellesskap

Rektor Tone Strømberg peker på at de er opptatt av at alle skal føle seg velkommen på skolen. I det nye inngangspartiet har de en portal med alle regnbuens farger, og disse fargene er representert på scenen i kostymer og scenografi.

4.-klassingene sto for delen av stykket som handlet om barns rettigheter, og hadde faktisk også skrevet en del av tekstene selv. Da de framførte Karseths sang om barnas århundre, som ved tusenårsskiftet tar opp spørsmålet om alt bare var fagre ord, må man også berømme skolen for å gå litt utenfor det rent politisk korrekte. De turte å levere noe med litt brodd, også i en skoleforestilling. Dermed ble dette ikke bare en opplysende stund, men et oppløftende møte med Brumunddals framtid. Den virker å være i trygge hender.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke