25. aug
LÅVETEATERET: Knut Erik Engemoen spiller i Peter Pan-forestillingen hos Låveteateret. Foto: Sara Olivia Berntsen
 
Peter Pan: Magi for de minste
Låveteaterets «Peter Pan» tar en råsjangs, men lykkes. Turen til Aldriland i Hovinsholmen er både morsom, sår og original.

Publisert: 19.jul.2017 22:50
Oppdatert: 20.jul.2017 07:02

Det er vågalt å framføre et stykke som "Peter Pan" kun med en stålramme med hjul som kulisse. Det er det også å omskrive en så velkjent og folkekjær fortelling. Men Låveteateret flyr til Aldriland på ren og skjær fantasi, og lander overraskende stødig på begge beina. Det er imponerende, og man lar seg stadig fascinere av de scenetekniske løsningene, energien og humoren til de fire aktørene.

Mens tidligere sceneversjoner og filmatiseringer lar Aldrilands skurker være speilbilder av familien Darlings overhoder, ligger Låveteaterets fokus på hvorfor de bortkomne guttene aldri vokser opp. Lillebroren John er syk, og Wendy flykter inn i et magiskt fantasiland. Symbolikken er fin, og gir stykket en sørgmodig vri.

Lars Henrik Aarnes skaper en akkurat passe skummel "Kaptein Krok" (som i dette stykket også har en vakker, fyldig barytonstemme), og regissør Engemoen glitrer i rollen som undersåtten "Smisk". Kjemien mellom "Wendy" (Monica Dypwad) og "Peter Pan" (Fredrik Høstaker) er også bra.

Det forestillingen mangler av biroller og koreografi, veies opp av Høstaker og Aarnes’ låter, som både har bedre tekster og finere melodier enn Broadway-versjonen. Og Bårdar-elevene kan synge som bare rakkeren. Det er kanskje flisespikkeri å anmode dem om å sløyfe Daft Punk-hooken i Peters solonummer, kun antyde Wendys bekreftelse av Aldriland og finpusse sverdteknikken, men hadde de gjort det, så hadde Låveteateret fått full pott. Når det er sagt: turen fra låven på Hovinsholm til Aldriland er ekte teatermagi!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke