23. aug
FOTO: HENRIK HORNNÆSS
 
Magisk og mektig
Braksuksess: – Det er magisk, sang Magnus Grønneberg og han har så rett.

Publisert: 09.aug.2015 18:27
Oppdatert: 09.aug.2015 19:42

10.000 festivaldeltakere er så   høyt oppe etter helgas braksuksess på Tømmerstock at vi forlanger The Eagles på hovedscenen om ett år. Eller Sir Paul McCartney. Kanskje Sting?

10.000 festivaldeltakere gir alene en billettomsetning på 5,5 millioner kroner. Legger vi til grunn at brorparten av disse også hygget seg med fire-fem øl/vin i løpet av helga, snakker vi om en alkoholomsetning på nærmere tre millioner kroner.

Saga, CC Cowboys, Åge og Joe Lynn Turner koster. Det samme gjør lyd, lys og scene. Men festivalsjef Rune Myhren vet allerede nå at overskuddet denne gangen overstiger fjorårets 1,5 millioner plusskroner med god margin.

En fest uten bråk

Slik er Tømmerstock-gjengen sikret en fantastisk start når artistbookingen for 2016 starter. En festivalarrangør med peeng på bok er umotstålig for artister og deres managere.

– Vår best konsert i år, skriver Åge Aleksandersen på sosiale medier.

Fra scenen i Brumunddal hyllet han arrangøren og publikum. Det gjør også politiet som tvitrer om nok en festivalhelg i Brumunddal uten så mye som et basketak. Det er smått utrolig når 10.000 mennesker samles til fest. Det er riktig å hylle festivalpublikumet i Brumunddal som ga musikerne helhjertet respons gjennom hele helga.

Da hårene reiste seg

Fire lokale musikere sørget for et av festivalens desiderte høydepunkt sammen med vokalist Joe Lynn Turner. Slik er Tømmerstock; lokale krefter jobber sammen med verdenstjerner. Åshøgdingen Bjørn Thomassen, nærosingen Jørn Kjonerud, modølen Torbjørn Dybsand og «æresbrumunddøl» Magnus Østvang fikk nakkehårene til å reise seg da kvartetten sammen med Joe Lynn Turner avsluttet settet med med «Long Live Rock & Roll», «Burn» og «Smoke On The Water». Ikke rart undertegnede praktisk talt er målløs ...

Som skapt for festival

Jeg ante konturene av noe stort og spennende sommerdagen for to år siden da Rune Myhren og Tor Melgavis dukket opp på HA-kontoret i Brumunddal og lurte på om vi trodde på en musikkfestival på Strandsaga.

Jeg trodde ikke på Strandsaga, men jeg trodde sterkt på en festival i Brumunddal sentrum. Heldigvis skjønte også Myhren og Melgavis at Brumunddal sentrum med sitt intime torg, asfalterte parkeringsplass og en samarbeidsvillig kommune ville fungere. Resten er historie. Tømmerstock har kommet for å bli i mange år. Dessuten:

Tømmerstock kulturcafe i Nygata er blitt en aktør som vil sørge for musikkopplevelser mellom festivalene. Det gjenstår bare ett ord: Gratulerer!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke