20. aug
Svinger: Anne Linnea Rømo, Torbjørn Dahl og resten av Brøttum Brass skapte magiske øyeblikk i Hamar domkirke sammen med Damenes Aften.Foto: Unni Kristiansen
 
Magisk stemning
Mektig messingblås og skimrende sølvstruper trollbandt publikum med vakker musikk i Hamar domkirke søndag kveld.

Publisert: 28.apr.2014 10:30
Oppdatert: 28.apr.2014 10:33

Når et av Hedmarks beste brassband og et av våre beste sangkor slår seg sammen og byr på konsert stiller vi med store forventninger. Vi ble ikke skuffet denne gangen, heller.

BEGEISTRET

Brøttum Brass åpnet konserten med en kongelig finale fra Händels «The Royal Water Music». Det ble urframført for kong George I i 1717 på en lystbåt på Themsen, og det sies at kongen var så begeistret for musikken at orkesteret måtte spille det tre ganger. Vi lot oss også begeistre da Brøttum Brass framførte suiten i Hamar domkirke.

DYKTIGE SOLISTER

Anne Linnea Rømo og Torbjørn Dahl høstet velfortjent applaus for nydelig solo på euphonium fra den franske operaen «Perlefiskerne», «Deep inside the sacred temple».

Anne Linnea er en av fire musikere med etternavnet Rømo som spiller i Brøttum Brass, og både hun og foreldrene Svein Rømo og Marie Julie Homb Rømo var blant kveldens solister.

Brøttum Brass bød på både ny og gammel musikk. Fra nyere tid hadde de valgt ut tema fra «Schindlers liste» og «Getsemane» fra rockeoperaen «Jesus Christ Superstar».

HØYT NIVÅ

Da Damenes Aften inntok kirkerommet med sang, var det så man knapt våget å puste. Dette var korsang på høyt nivå, krevende musikk framført så sart, så vakkert - direkte magisk. «Miserere» av den baskiske komponisten Eva Ugalde, tilegnet alle krigers ofre, ble framført med en glød og sårhet som understreket budskapet.

Etter tre sarte, men intense, nummer lot vi oss underholde av litt filmmusikk.

«Eatnemen Vueli», en nydelig sørsamisk versjon av «Deilig er jorden», var hentet fra Disney-filmen «Frost». Utrolig stemningsfullt og vakkert framført av sølvstrupene.

Koret hentet fra solister fra egne rekker, og Damenes Aften med solistene Marianne og Helle bød på litt høststemning i «Autumn Leaves» denne vakre vårkvelden.

Etter en dundrende applaus fra et begeistret publikum, fikk vi endelig høre korps og kor sammen, der de ga sitt publikum en musikalsk gælisk velsignelse med på hjemvegen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke