17. aug
STORE PÅ GITAR: Ronni Le Tekrø og Terje Rypdal (t.v.).
 
Maktdemonstrasjon i gitarteknikk
Med Ronni Le Tekrø og Terje Rypdal på scenen nådde årets Under Brua arrangement et herlig høydepunkt lørdag kveld.

Publisert: 25.aug.2013 08:14
Oppdatert: -

Lørdagens begivenheter startet tidlig med barneaktiviteter på festivalområdet, og når de voksne fikk slippe til fikk vi se de gamle traverne i White Jaguar på intimscenen. Det var allikevel det som skulle skje litt senere på kvelden som sto i festivalpublikummernes tanker.

Trommelegende

Det var Boxbury Beat som startet showet fra hovedscenen, og etter elverumsingene hadde gjort seg ferdig fulgte No Cash med legendetrommeslageren W.S. Holland. Den snart 80 år gamle viste at alder slettes ikke er noen hindring, og klinte faktisk til med en trommesolo undervegs i konserten. Med amerikanske toner ga de festivalen en perfekt ramme før gitarkongene Le Tekrø og Rypdal ankom scenen Det var nemlig liten tvil om hva publikummerne hadde kommet for å se.

Ingen begrensninger

Begge er i verdensklasse innenfor sine respektive felt, og på lørdag spilte de under brua som første stopp i den kommende turneen «Celebration Tour».

Det ble en ren maktdemonstrasjon i gitarteknikk, og publikummerne var med på notene fra første riff. Festivalen nådde et skikkelig høydepunkt. Med et bunnsolid band i ryggen viste de to gitarguruene at det ikke finnes begrensninger for hva man kan gjøre med en gitar, og jeg vil mistenke at eventuelle gitarister som var til stede følte seg rimelig små da konserten var over. Sammen holdt Tekrø og Rypdal showet gående utover natta, og da klokka rundet midnatt var det stangebandet Sacred Hour som tok over showet.

Uttrykket «Hoppe etter Wirkola» har sjeldent vært mer passende, men de sørget for at festen fortsatte utover natta.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke