19. aug
Romanse: Lily James og Jeremy Irvine i roller.FOTO: Playtone, Littlestar productions, Legendary Entertainment
 
Mamma Mia tilbake
Suksessen «Mamma Mia» har fått en oppfølger. Filmen har sterke negative sider ved historien og musikalmusikken, men redder seg inn ved god estetikk i produksjonen.

Publisert: 19.jul.2018 12:19
Oppdatert: 19.jul.2018 12:34

Oppfølgeren til «Mamma Mia», nemlig «Mamma Mia: Here We Go Again», kommer på lerretet i Hamar fredag 20. juli. Det er en «feel good-film» mange ser fram til – men som ikke er for alle.

Hva man må tåle

Man må nemlig tåle en hel del for å nyte Mamma Mia: Here We Go Again. Man må tåle sukkersøte kjærlighetshistorier – og mange av dem også. Man må tåle en overfladisk og rosenrød historie. Man må tåle at de mest hjerteskjærende problemer ordner seg på et blunk og at alt faller på plass ned fra himmelen – uten at historien tar for seg at noen må gjøre noe særlig for å nå målene sine. Og sist men ikke minst – så må man tåle musikken.

Det er ikke ABBA-sangene som er problemet. Det er hvordan versjonene til den nye filmen er laget, som er så ille. Låtene er klaustrofobisk mekaniske og låter uekte. Jeg elsker musikk, men måtte bite tennene sammen hver gang filmen gjennomskubart ledet opp til enda en fæl sang med typisk, synkronisert musikaldans.

Heldigvis god estetisk

Det positive med Mamma Mia: Here We Go Again, er de fantastiske fargene – nesten litt Wes Anderson-aktig uten at det var like bra – og mange gode klipp. Filmens estetiske sider er velprodusert. For eksempel fargene i den koselige lille byen på den greske øya, som toeren også utspiller seg på. De fargene sammen med kostymene og tonene på filmen er behagelige og flotte. Dette er Mamma Mia: Here We Go Again sin positive side, sammen med noen kule og litt kunstneriske «match cuts», hvor bildene skifter veldig godt. For eksempel helt i begynnelsen, med et landskapsbilde og et postkort. Filmen har flere gode bilder.

Og det er disse gode bildene som redder filmen opp fra bunnens mørke og plasserer filmen på en treer. Men hadde det ikke vært for disse estetiske sidene ved produksjonen, så skulle filmen fått svi.

Så stikk og se Mamma Mia: Here We Go Again, hvis du tror du tåler de negative sidene ved filmen som er nevnt.

Filmen er koselig den – men husk at jeg advarte deg.

Terningkast: 3

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke