24. aug
– Slipper å dra til oslo: Nina Therese Hovde Losvar og Stein Eskil Hovde Losvar leser mye manga, og fant favorittene sine i bokhyllene på Outland. Foto: Anders Grobstok Dalen
 
Manga for alle penga
– Vi fyller på med tegneserier og manga hver uke, og vi må fylle på ganske heftig, for det går veldig mye av det, sier Stian Sannerud, butikksjef ved Outland.

Publisert: 24.jul.2017 17:53
Oppdatert: 24.jul.2017 17:59

Byens nyeste bokhandel sikter seg inn mot popkultur og nerde- og nisjeting. Etter butikkjeden Outland åpnet dørene på CC Stadion i slutten av april har fans av tegneserier i alle formater fått kortere vei til varene.

– Før dro vi til Outland i Oslo. Nå slipper vi den turen. Det er veldig fint, sier Nina Therese Hovde Losvar, som sammen med Stein Eskil Hovde Losvar var på handletur mandag formiddag.

– Veldig bra utvalg

Manga er det japanske ordet for tegneserier, og skiller seg noe ut fra vestlig tegnestil, fortellerteknikk og handling.

Stein Eskil har valgt seg ut en bok fra serien «Yu-Gi-Oh», som også har blitt bearbeidet til anime (japansk for animasjon) og et samlekortspill.

– Den er velkjent, sier Stein Eskil, som også har fattet interesse for «Sword Art Online».

– Det er veldig bra utvalg her, legger han til.

Nina Therese sier hun sjelden kaster seg på trender.

– Jeg finner og leser det jeg liker.

«Tokyo Goul» på Topp

– Det er helt klart «Tokyo Goul» vi selger mest av. Første uken vi hadde åpent solgte vi en «Tokyo Goul» for hver andre manga vi solgte, sier Kristoffer Frengstad, butikkens manga-ekspert.

– Den er utrolig populær blant jenter, spesielt i alderen 12–13 år og oppover. Ut over det selges selvfølgelig «Bleach», «Naruto» og «One Piece» mye. Det er de virkelig store, som banet vei i vesten for resten, sier Frengstad, som selv anbefaler «Fullmetal Alchemist»-serien.

– Det vi selger aller mest av

– Det er tegneserier, bøker og manga vi selger aller mest av, sier butikksjef Stian Sannerud, som tidligere drev Game Galaxy på Kvartal 48.

– Lesestoff er den viktigste varegruppen vår. Vi fyller på med det hver uke, og vi må fylle på ganske heftig, for det går veldig mye av det, sier Sannerud.

– Foruten manga går det mye i superhelter fra DC og Marvel, og klassikere som «Sandman» og «Lucifer» går jevnt og trutt. Vi merker også trender. «The Walking Dead» går det mye av, noe som selvfølgelig har med tv-serien å gjøre, sier Sannerud.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke