21. aug
Leste dikt: Mari Nøren Stenersen deltok i den nesten ni timer lange maratonlesningen av Rolf Jacobsens dikt lørdag.Foto: Geir Vestad
 
Mange kom på mye
Godt besøkt fra start til mål. Selv på en strålende solfylt lørdag formiddag gikk folk for å høre dikt bli lest og diskutert.

Publisert: 13.mar.2017 08:24
Oppdatert: 13.mar.2017 08:27

– Vi er veldig godt fornøyd, sier daglig leder Hanne Lillebo etter årets Rolf Jacobsen-dager. Selv om hun søndag kveld ikke har oversikt over resultatet, kan hun konstatere at så godt som alle arrangementene har vært godt besøkt.

Mest originalt

Det mest originale innslaget på årets festival var utvilsomt lesningen av Rolf Jacobsens samlede dikt. Lørdag morgen startet det på festivalkontoret, og det nærmet seg sekstida om kvelden før samtlige dikt var lest.

Da festivalens styreleder Anne Jacobsen startet med å lese klokka ni lørdag morgen, var det to tilhørere som hadde møtt opp. Men utover dagen kom og gikk folk for å sitte og høre en stund, og så rusle videre. Kanskje var det bare Anne Lillevold Jacobsen som fikk med seg samtlige dikt, for hun hadde som oppgave å styre arrangementet. Men før dagen var omme, var det godt over hundre mennesker som hadde vært innom. Og det var et tall festivalledelsen var godt fornøyd med.

– Et sprekt prosjekt, sier Mari Nøren Stenersen, som var en av de 13 oppleserne denne dagen.

– Det er bare så vidt jeg har lest dikt høyt før, og jeg var nok godt utenfor komfortsona mi. Men det var spennende å dykke ned i en samling på denne måten.

Nytt lokale

Festivalen har hatt en rekke mindre arrangement, og så godt som alle har vært godt besøkt. Da Frank Eriksen leste på Vinyl & kaffe lørdag formiddag, var det rundt 50 til stede. Dette var også et helt nytt lokale for festivalen.

– Vi har tatt i bruk enda flere arenaer enn før, og ser det har vært vellykket, sier Hanne Lillebo. – Å la flere møte poesien på utradisjonelle steder, er det grunn til å gjøre mer av.

Seminaret om Øyvind Bergs forfatterskap hadde også et tilskuertall på rundt 50 hver dag. Her fikk de frammøtte en overraskelse tirsdag. Da en av foreleserne hadde meldt forfall, tok Øyvind Berg selv ordet og presenterte sitt nye prosjekt, som er hans første roman, planlagt utgitt til høsten.

Noen arrangement virker unektelig noe smalere enn andre. At 40–50 mennesker møter opp i salongen i Hamar Teater klokka ti en lørdag morgen for å høre tre lyrikere diskutere hva poesi er, sier noe om at festivalen har truffet noe. Lansering av et nytt tidsskrift for lyrikkforskning kunne også bli oppfattet som noe for de få, men omtrent samme antall kom hit.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke