19. aug
Briskebyen LyttemaNNSLAG: Det nye ensemblet til Frode Berntzen med (f.v.) Mats Lillehaug, Helge Harstad, Anne Bolette Stang Eng og Frode Berntzen.Foto: Aud Ingebjørg Barstad
 
Mange lokale gjester
Hamar Jazzklubb tjuvstartet høstprogrammet med Hanne Tveter tidlig i høst. Nå setter sesongen inn for alvor, med en rekke spennende folk i norsk jazz på plakaten.

Publisert: 16.okt.2016 18:59
Oppdatert: 16.okt.2016 19:28

– Vi er spesielt glade for at så mange lokale musikere gjester jazzklubben i høst, sier Johanne Margrethe Kippersund Nesdal.

På programmet står Sigurd Hole Trio (19.10), Briskebyen Lyttemannslag (27.10), SOT (11.11), Scheen Jazzorkester (18.11), Low-Fly Quintet (29.11) og Kasper Værnes Quartet (6.12). Alle konsertene spilles i festsalen i Hamar Teater.

Det starter allerede denne uka med Sigurd Hole trio, som er kontrabassisten Holes første prosjekt i eget navn. Trioen spiller Holes komposisjoner, og all musikken er nyskrevet for anledningen. Sammen med Hole stiller Håkon Aase på fiolin og Jarle Vespestad på trommer.

Flere lokale

Briskebyen Lyttemannslag er en nystartet kvartett som setter låt, lytting og improvisasjon i sentrum, som Johanne Kippersund Nesdal sier.

Laget sveiper innom både rock og visepop og jazz. Frode Berntzen, kjent som gitarist, arrangør, produsent og teatermusiker, som står for størstedelen av låtmaterialet. Her har han med seg Anne Bolette Stang Eng (vokal), Mats Lillehaug (trommer) og Helge Harstad (bass).

Low-Fly Quintet er en jazzkvintett går løs på standardjazzens kjente og ukjente perler. Vokalist og initiativtaker Camilla Tømta har håndplukket aktive musikere fra flere ulike sjangre til gruppa. Blant dem er Siri Snortheim (cello), Ole Gjøstøl (piano), Skjalg Lidsheim (slagverk) og Harald Juliussen (kontrabass).

Kasper Værnes

Saxofonisten Kasper Værnes har også et nytt prosjekt på gang. I Kasper Værnes Quartet presenterer han sine egne komposisjoner, sammen med et stjernelag av unge veletablerte jazzmusikere. Kasper Værnes har høstet erfaringer og inspirasjon gjennom samarbeid med norske og internasjonale bluesartister, og går tilbake til røttene og lar seg inspirere av legender som blant annet Lightnin’ Hopkins, Skip James, Blind Willie Johnson og John Lee Hooker når han utarbeider låtmaterialet for kvartetten, der han har med seg Kjetil Jerve (piano), Trygve Fiske (bass) og Hans Hulbækmo (trommer).

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke