19. aug
KOMMER: Wenche Myhre er en av de artistene publikum ønsker seg i Hamar Kulturhus. Hun er rett rundt hjørnet.Foto: Thomas Winje Øijord, NTB Scanpix
 
Mange vil ha mye mer
Responsen på kulturhusets « Vi vil ha mer»-aksjon har vært overveldende. 4796 stemmer vil ha mer. Mye mer. Alt fra Kirsten Flagstad til Wenche Myhre og One Direction er blant de 432 ønskene som er sendt inn.

Publisert: 01.sep.2015 06:23
Oppdatert: 01.sep.2015 09:35

– Av gode grunner har vi problemer med å framskaffe Kirsten Flagstad og One Direction. Men Wenche er allerede signert. Og de øvrige ønskene viser at vi har fingeren på pulsen i Kulturhuset, for dette er navn vi allerede har på lista, og for en stor del er i kontakt med, sier programansvarlig Mocci Ryen ved Hamar Kulturhus.

hemmelig topp fem

Av ønskene var det særlig fem som utkrystallisert seg. Men Ryen vil ikke røpe topp 5-lista, før hun har signerte kontrakter å vise til. For har hun bedt Hamars befolkning om å si hva de vil ha, skal hun sørge for at de får det.

– Vi er i kontakt med ti artister, og har som mål å skape fem «Vi vil ha mer»-konserter fram til neste sommer. – Tidsvinduet er noe begrenset, og følgelig er noen av artistene allerede opptatt i den perioden vi snakker om. Men andre er booket, og jeg tror vi skal klare å innfri topp-ønskene, sier Mocci Ryen. Men vil foreløpig bare røpe at topplista favner bredt nedslagsfelt i gruppa unge under 40 år.

ingen fra kritikken i vår

– Men jeg kan si såpass: Ingen av dem som figurerte i nyhetene i vår som «Ikke god nok for Hamar kulturhus», kom høyt nok opp på listen.

– Ikke Randy Newman heller?

– Han var ikke med på listen.

Kulturhuset finsiktet lista hele fredag, og merket seg navn og tendenser.

– Det vi klart ser av lista, er at gruppa «ung under 50», som har vært veldig aktiv til å sende inn forslag, har fremmet ønsker om mange som vi allerede er i kontakt med. Dessuten ser vi at mange av ønskene til de helt yngste faktisk sammenfaller mye med ønsker fra de eldste innsenderne. Og at ønskene omfatter både norske, nordiske, europeiske og internasjonale artister i mange forskjellige sjangre.

– Jo, en kan jeg forresten slippe: Ricky Lee Jones var det mange som ønsket seg. Og hun kommer i oktober! Slik vil vi etter hvert også dele fem på topp-artistene også. Det er bare å glede seg.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke