18. aug
BILL WYMAN: På Gregers i Hamar.
FOTO: STIAN STEINSVIK
 
Mangel på respekt for artistene
Konsert: Fredag kveld på Gregers i Hamar, scenen er dekket med verdensartister. Men klarer publikum å la være å prate?

Publisert: 02.des.2014 10:11
Oppdatert: 02.des.2014 10:27

Her er Bill Wyman, Alvin Lee og Mary Wilson - eks-bassist fra Rolling Stones og en av damene fra The Supremes. Det er fullsatt sal og et publikum med snittalder på rundt 60 år.

Vi har alle betalt 450 kroner for å høre de glitrende artistene. Men nok en gang klarer en gruppe mennesker som er interessert i alt annet enn artistene og musikken å ødelegge opplevelsen for oss som er der for å lytte og nyte.

Det topper seg da den glitrende vokalisten Beverley Skeete gjør en fantastisk versjon av «It's a Mans World». Dette er ei stille og dempet låt som krever at folk holder kjeft, men skjer det? Nei da, da synes Per og Arne, Guri og Anne litt bak i salen at det er på tide oppdatere hverandre og oss som står rundt på hva som har skjedd siden sist.

Vet dere? Jeg gir blanke i hva dere har gjort siste uka. Er den praten så viktig, gå i baren, ned i kjelleren eller hjem for å prate, og la artistene og oss andre få ha musikkopplevelsen i fred. Når til og med lydmannen til Wyman rister på hodet av publikums oppførsel er det gått for langt. Gregers-mannen Jørn Nielsen, som styrte lysene, sendte også lange, megetsigende blikk mot publikum som skrålte og bråkte.

TRUET MED Å GÅ AV SCENEN

Det er langt fra første gang det skjer på Gregers og Hamar som sådan, og det skjer helt sikkert andre steder også.

Som musikkanmelder i HA i snart 20 år har jeg opplevd at artister som Jonas Fjeld, Anne Grete Preus og Åge Aleksandersen har truet med å gå av scenen fordi publikum skravler og skråler. Nylig var jeg og hørte Torgeir Waldemar på Docile. Der var det 90 stykker til stede, de var alle herlig dedikert til musikken. En herlig opplevelse!

450 kroner er en helt grei pris for et band som Bill Wyman & The Rhytm Kings, men jeg skjønner ikke hvorfor en del mennesker bruker så mye penger for å stå og prate møl i nesten to timer. Skal man prate på en konsert som dette, så gjør man det mellom låtene da applausen råder lokalet. Til og med når legenden Wyman prøver å si noen ord plaprer folk i vei. For meg er det disrespekt for artistene og et tegn på at man ikke er til stede med kropp og sjel. Hvorfor dere er der, fatter jeg ikke.

legg bort mobilen

Mobiltelefon er fint, men ikke etter at du har holdt den opp i fem minutter for å filme Wyman & Co. for barnebarna eller for å skryte på Facebook. Ta et bilde og bli ferdig.

Å håpe på bedring ved neste korsvei, er vel som å pisse i Mjøsa og tro på flom. Jeg låner følgende oppfordring fra Kate Bush, som i høst holdt 22 konserter i London;

«It would mean a great deal to me if you would please refrain from taking photos or filming during the shows. I very much want to have contact with you as an audience, not with iphones, ipads or cameras. I know it‘s a lot to ask but it would allow us to all share in the experience together»

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke