20. aug
HJEMME IGJEN: Maren Myrvold fra Hamar er bosatt i Oslo, men har prosjekter over store deler av landet. FOTO: Geir Vestad
 
Mangfoldige Maren har fullt program framover
Konsertserie i låven på Sørum, Børli-konsert i Eidskog, krimkonsert på Oslo Operafestival og kultur i fjellheimen. Sopranen Maren Myrvold har et mangfoldig program på gang.

Publisert: 09.nov.2017 15:43
Oppdatert: 09.nov.2017 15:50

– Jeg liker å jobbe med tverrkunstneriske prosjekter, sier Maren Myrvold. Og det viser seg av lista hennes over kommende oppdrag.

Noe av det første hun har på programmet, er en konsertserie på Sørum gård i Stange. Her har billedkunstneren Knut Wold satt inn sitt flygende flygel, det vil si et flygel montert slik at det nærmest kan svinges ut fra veggen.

Maren hadde sin første sangkonsert her i fjor, akkompagnert på flygelet. Nå har hun fått støtte til en konsertserie samme sted. Den første finner sted 30. november, som Maren gjør sammen med pianisten Andreas Løken Taklo og bratsjisten Tove Bagge.

Maren Myrvold og Knut Wold har også en plan om at konsertene på Sørum kan kombineres med utstillinger. I første omgang er det Knut Wold selv som skal stille ut i forbindelse med den første konserten.

synger Børli

Sammen med sangeren Marianne Bye Granheim har Maren Myrvold også et prosjekt på gang med sanger basert på Hans Børlis dikt. «Bønn for drømmen» heter det, og det ble urframført i sommer. Neste framføring skjer i Eidskog i desember, når Børli-året 2018 skal innvies. For neste år vil det være 100 år siden Hans Børli ble født.

død på scenen

«Hvem drepte sopranen?» Det er tittelen på forestillingen Maren Myrvold og pianisten Marita Kjetland Rabben har gjort sporadisk siden 2013, og som de fortsatt spiller. Nå har de nettopp framført den på Oslo Operafestival, og det stanser ikke med det.

Gjendesheim

Og innimellom drar Maren til fjells. I høst gjorde hun konserten «Opera i fjellheimen», i samarbeid med Marius Hagaløkken på Gjendesheim turisthytte. Det er noe som det kan bli mer av, forteller Maren. Blant det som planlegges, er en ny konsertserie på Gjendesheim.

Som det ikke var nok, har Maren Myrvold også startet sitt eget kor på Torshov i Oslo, der koristene går ut og synger i en bakgård etter øvelsen – for å spre sangglede, som hun sier.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke