24. aug
Setter frist til september: Bjarte Ytre-Arne (fra høyre), Oddvar Hemsøe, Eskil Rønningsbakken og Erlend Nicolaisen er en del av gjengen som planlegger revy i Hamar under Lutefiskfestivalen. Foto: Remi Laakso
 
Mangler 600.000 kroner
Lutefiskrevyen fikk 100.000 kroner av Sparebankstiftelsen, men mangler fortsatt 600.000 kroner i støtte før de hever sceneteppet.

Publisert: 10.jul.2017 22:45
Oppdatert: 11.jul.2017 06:18

1. november er det kanskje premiere på Lutefiskrevyen i Hamar Teater.

– Finansieringen må være i orden til sankthans. Hvis ikke, må dette legges på is, uttalte Oddvar Hemsøe under lanseringen av Lutefiskrevyen i mai i år.

I juni ble det kjent at produsent Tor Kr. Simonsen hoppet av prosjektet, som har 1,4 millioner kroner i budsjett. Halvparten av dette er ment å være billettinntekter.

Tre uker etter sankthans er fortsatt bare 14 prosent av sponsorinntektene i boks.

Ytre-Arne tar over jobben

– Ettersom Simonsen trakk seg har jeg, inntil videre, gått inn i en tilsvarende produsentrolle, sier Bjarte Ytre-Arne, som også er idéansvarlig bak Lutefiskrevyen.

– Vi har ikke så mye på plass som vi trenger for å være sikre på å gjennomføre det, så vi har skjøvet litt på fristen.

Budsjettet er fortsatt på 1,4 millioner, og Ytre-Arne forsvarer utgiftene med at det utelukkende er profesjonelle/semiprofesjonelle i sving, og at de skal «betale folk anstendig og sikre kvalitet».

100.000 kroner i bankgave

Sparebankstiftelsen har i juni gitt 100.000 kroner til revyen.

– Det er en god start. Vi håper å få kommunen på laget, og en del andre lokale sponsorer vi har banket på døren til. Vi har en god dialog, men har ikke landet noen avtaler enda, sier Ytre-Arne.

– Vi har startet dialog med en del større selskaper og firmaer, men jeg tror ikke vi kan forvente mye svar i ferien. Jeg tror vi skal ha litt is i magen, og jobbe fram til første september før vi endelig kan skrive kontrakt med aktørene.

Ikke bekymret for REVYEN

Johanne Margrethe Kippersund Nesdal er revyens regissør, og på scenen (og i bandet) er blant andre Ørnulv Brun Snortheim, Eskil Rønningsbakken, Geir Ove Ovesen, Erlend Nicolaisen og Børre Flyen. Ytre-Arne påpeker at selv om finansieringen ikke er i mål, er arbeidet med revyen i gang.

– Innholdsmessig er jeg ikke bekymret. Det er veldig mange gode ideer og utøvere, fantastisk band og fantastiske lokaler, sier Ytre-Arne.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke