25. aug
IMPONERTE JURYEN: Maren Myrvold vil om en drøy måned synge under Vang Julekonsert, som blant annet tv-overføres til 29 land. - Dette er utrolig sjanse, forteller den unge sopranen. FOTO: Ma
 
Maren utkonkurrerte alle under audition
En enstemmig jury sørget for at hamarjenta Maren Myrvold (26) gikk til topps på Vang Julekonsert sin audition torsdag kveld. - Maren er helt suveren, mener Håkon Samuelsen.

Publisert: 03.nov.2011 21:39
Oppdatert: -

En enstemmig jury sørget for at hamarjenta Maren Myrvold (26) gikk til topps på Vang Julekonsert sin audition torsdag kveld. - Maren er helt suveren, mener Håkon Samuelsen.
Den unge sopranen fra Hamar utkonkurrerte de ni andre finalistene under Mari Silje og Håkon Samuelsens audition til de to klassiske julekonsertene i Vang kirke 2. og 3. desember.

Marens tolking av Maria Wiegenlied av Max Reger og Händels arie Lascia ch'io Pianga overbeviste fagjuryen såpass at utvelgingsprosessen ble en kort affære.
- Juryen var enige om at Maren viste en utrolig scenesikkerhet og utstråling, sier Mari Silje. - Ikke minst under hennes tolking av Händels arie Lascia ch'io Pianga fra operaen Rinaldo.
- Hun skilte seg ut, og var helt suveren. Hun fikk enstemmig jurybeslutning, forteller Håkon. - Det tok ca. et sekund før vi ble enige.
- Jeg er veldig, veldig glad og overrasket. Det var en veldig god opplevelse. Det har vært mye nerver i spill i dag, for dette er noe jeg virkelig har lyst til å være med på. Og da blir man jo nervøs. Men da vi kom inn så var det veldig god stemning, og det er jo så flott å synge her i aulaen, så jeg koste meg veldig, forteller en lettet og strålende fornøyd Maren.
- Jeg er jo veldig perfeksjonist, og hadde en bom på Lascia ch'io Pianga. Jeg skal ikke gjenta hva jeg sa da jeg kom ut, ler Maren.
I fjor tok den unge sopranen pause fra masterstudiene i Stavanger, og tok en stemmeterapaututdannelse i Oslo. Nå er Maren bosatt i Hamar og fullfører masteren, i tillegg til å jobbe som frilans musiker. Hun har gjennomført en fireårig bachelorutdanning i utøvende klassisk sang ved Institutt for musikk, NTNU i Trondheim. Det tredje året tilbrakte hun som utvekslingsstudent ved Hochschule für Musik i Freiburg, Tyskland.
Hun har tidligere gått musikklinja på Stange videregående skole og teaterlinja på Romerike Folkehøgskole. Maren har medvirket i et stort antall konserter og oppsetninger med blant annet Musikkens venner, Den kulturelle spaserstokken, Hedmark Teater, Trøndelag Teater, Musikkteatret i Trondheim/Trondheim Symfoniorkester, Kinas nasjonale Operas kor og orkester, Sandnes Opera og operettekompani, Kirsten Flagstad Festivalen og Hedmarken Symfoniorkester.
Marens to seneste opptredenene her i distriktet var olsokkonsertene i Hamardomen og Ringsaker kirke sammen med Tone Østli og fjorårets vinner av Julekonsert-auditionen, Siri Kval Ødegård.

Dette er fjerde året julekonserten skal sendes på NRK. I fjor ble konserten også sendt over store deler av USA. I år er det satset på en kraftig utvidelse av den internasjonale distribusjonen, og skal ifølge planen distribueres til Norge, Sverige, Danmark, Finland, Belgia, Frankrike, Tyskland, Italia, Nederland, Portugal, Spania, Storbritannia, Hellas, Tsjekkia, Ungarn, Polen, Romania, USA, Canada, Hong Kong, Japan, Filippinene, Singapore, Australia, New Zealand, Sør-Afrika, Brasil og Mexico.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke