23. aug
 
Mari Silje videre alene
– Jeg kjente godt på det da applausen stilnet etter ekstranummeret på den siste konserten, sier Håkon Samuelsen. Men valget om å legge opp var for lengst tatt, og han vet at på dette nivået er det ingen veg tilbake.

Publisert: 04.aug.2017 12:42
Oppdatert: 04.aug.2017 12:44

Det var ved påsketider at cellisten Håkon Samuelsen fra Furnes bestemte seg for å avslutte musikkarieren. I midten av juni holdt han sammen med søstera Mari Silje Samuelsen sin siste konsert sammen, i Istanbul.

– Det føles som en riktig avgjørelse, sier Håkon Samuelsen. Etter en karriere som cellist i internasjonal klasse, har han også levert tilbake celloen fra 1687 som han hadde til disposisjon. Nå fortsetter søstera Mari Silje Samuelsen alene.

nådd målene

– Jeg synes jeg har fått gjort så utrolig mye morsomt, sier han. – Jeg har nådd så mange av målene jeg har satt meg. Men jeg var også kommet til et punt da det å være solist og utøver på internasjonalt nivå, måtte gå foran alt. Og det ville jeg ikke fortsette med.

Ordreboka var fylt med konserter til langt ut i 2019. Men nå er samtlige avtaler avsluttet. Og han har ikke engang en cello hjemme lenger.

– For meg er det full stopp som musiker, sier han. Nå satser han på å drive galleriet i Hamar Sagbladfabrikk videre sammen med mora. Og hjemme på Nesodden har han familie og ei datter på snart to som han vil kunne se atskillig mer til enn han kunne gjort som internasjonal musiker.

fortsetter alene

I en årrekke har Mari Silje og Håkon samarbeidet om konsertoppdrag. Nå fortsetter Mari Silje sin karriere som fiolinist.

– Jeg har også gjort mine egne ting i stadig større grad, så det blir ingen bombe-overgang, sier hun.

– Jeg føler at jeg har klart å etablere meg også på egen hånd. Fordi vi har spilt så mye sammen, er det klart vi har vært mindre alene. Og det kommer nok til å ta noen måneder å venne seg til å være alene. Men jeg føler meg trygg på meg selv, er veldig tent og veldig motivert til å gå videre.

– For jeg er avhengig av å stå på scenen. Det gir meg veldig mye. Og nå som jeg blir alene, føles det nærmest som jeg har fått et par ekstra gir.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke