25. aug
KOMMER: Maria Mena kommer til Hamar.
 
Maria Mena til Hamar kulturhus
Hele Norges Maria Mena trer endelig frem fra stillheten med sitt syvende studioalbum ”Growing Pains” og fredag 8. april kommer hun til Hamar kulturhus.

Publisert: 24.nov.2015 13:28
Oppdatert: 24.nov.2015 13:29

Maria Mena fikk sitt gjennombrudd som 16-åring da hun skrev «My Lullaby» om foreldrenes skillsmisse. Siden har hun befestet sin posisjon som en av Nordens mest suksessfulle artister med låter som «You Are The Only One», «Just Hold Me», «All This Time» og «Fuck You». Julelåta «Home For Christmas» har også etablert seg som en moderne klassiker i Norge, og er hennes mestselgende låt i Norge noensinne.

Nå er hun endelig aktuell med det etterlengtede albumet «Growing Pains» og den dyptfølte singelen «I Don’t Wanna See You With Her», som har vokst frem i kjølevannet av Menas samlivsbrudd. Fredag 8. april står hun på scenen i Kirsten Flagstad-salen. 

Unik formidlingsevne

Etter samlivsbruddet var det vanskelig for Mena å sette i gang en skriveprosess, spesielt i våken tilstand, i følge henne selv. Det skjedde nemlig noe forbløffende mens hun sov. Underbevisstheten slo inn og Mena manet frem halve Growing Pains-albumet i søvne. Dette har resultert i et ærlig album med en nydelig skildring av det å finne seg selv i en situasjon hvor livet blir snudd på hodet.

Mena har en unik evne til å formidle et nyansert følelsesspekter, og i motsetning til andre tør hun å vise det frem. Derfor er det kanskje ikke så rart at hun har vært en inspirasjonskilde for flere internasjonale artister. Blant dem finner man storheter som Kanye West, John Legend og Sam Smith, hvor sistnevnte til og med hevder at musikken til Mena forandret livet hans. Mena og Smith er per dags dato brevvenner, og den soul-inspirerte briten etterspør stadig å få høre ny musikk fra henne.

I 2016 er det 15 år siden Mena slo igjennom som artist og i løpet av sin karriere han hun fått seg et stort publikum, figurert høyt på hitlistene i Europa, Asia og Sør-Amerika, turnert store deler av verden, samt vunnet både Spellemannspris og Edvard Grieg-prisen.

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke