17. aug
Vinner: Marius Westling fra Hamar endte med både talentpris og to klasseseire på Fagernes.
Foto: Thomas Westling
 
Marius til topps på Landskappleiken
Den 14 år gamle felespilleren Marius Westling fra Hamar gikk til topps i klassene både for solospell fele junior og lagspill junior under Landskappleiken på Fagernes, som ble avsluttet søndag.

0
Publisert: 26.jul.2015 18:41
Oppdatert: 27.jul.2015 00:51

Landskappleiken er mer populær enn noen gang. I år var det over 800 som hadde meldt seg på, og mange deltok flere ganger. I 2013 ble Landskappleiken arrangert med suksess i Løten.

Deltakerne fra Hedmarken gjorde seg godt gjeldende også i år med til sammen fem klasseseire i en konkurranse som trekker deltakere fra absolutt alle deler av landet.

I Løten for to år siden var det første gangen Marius Westling deltok i konkurransen. I år gikk han for første gang helt til topps i Spel fele i den yngste klassa.

- Det er morsomt bare å være med og spille. Men det er klart det er noe ekstra med å vinne, sier Marius.

I samme klasse kom 13 år gamle Trygve Liahagen fra Ottestad på tredje plass. Begge representerer Hedmark Juniorspellemannslag. Fra samme lag kom Jenny Aalborg på femte plass.

Samme laget tok seieren i lagspill junior.

Og som det ikke var nok, ble landskappleiken innledet med en talentpris til Marius Westling. Fredag kveld ble han tildelt Gjensidiges stipend som spesielt talentfull deltaker på Strunkeveko, som gikk rett over i Landskappleiken på Fagernes.

Flere seire

Også i andre klasser gjorde hedmarkinegen det godt. Folkedanserne Thor Herman Bøhle og Anne Elise Bøhle fra Hamar vant dans eldste klasse. I samme klasse kom Olav Berg og Inger Birgit Larsen fra Hamar på tredje plass. Thor Bøhle vant også halling eldste klasse.

Gruppa Hedmarken vant lagdans senior på lørdag, og dermed var den femte klasseseieren i mål for de lokale deltakerne.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke