buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
TRINN TRE: Så skjæres makirullene opp.Foto: Eli J. Haugen
 
- Kjempegodt med sushi
- Det er bare så godt med sushi, sier Annabeth Bryn, Simone Kienlin og Mari Nordby, der de står på Knutstad & Holen i Hamar og smaker på kjøkkensjef Henrik Andreassens nylagde makiruller.

Publisert: 01.apr.2011 07:45
Oppdatert: -

- Det er bare så godt med sushi, sier Annabeth Bryn, Simone Kienlin og Mari Nordby, der de står på Knutstad & Holen i Hamar og smaker på kjøkkensjef Henrik Andreassens nylagde makiruller.
Sushi er på moten på Hedmarken. Først kom sushibaren til Tuan Dat Le i Brumunddal, og «alle» hamarsinger dro dit for å kjøpe sushi.
Deretter ble det sushi å få kjøpt på Take-Away ved Mix-kiosken i Vognvegen i Hamar, og nylig åpnet Japan Sushi i Hamar sentrum.
Knutstad & Holen vil gjerne følge opp sushitrenden, og kjøkkensjef Andreassen slår et slag for hjemmelagd sushi.
- De siste fem-seks årene har vi fått mange spørsmål om vi ikke skal lage sushi her i Hamar. Det er imidlertid svært tidkrevende, og vi har begrenset utvalget til produktene fra Lille Asia. Dette er sushi som lages i Oslo. Nå har det kommet flere sushibarer på Hedmarken, som vi leverer fisk til. Vi ser samtidig at det øker interessen for sushi, og det er en gyllen mulighet til å slå et slag også for hjemmelagd sushi, sier Andreassen, mens han demonstrerer hvordan man kan lage makiruller hjemme.
Det kommer hele tiden folk innom, og de fleste er nysgjerrige på sushismaksprøvene Andreassen tilbyr.
- Jeg elsker sushi, kunngjør Shahin Kordestani fra Hamar.
Annabeth Bryn er også veldig glad i sushi.
- Det smaker jo så godt. Jeg har prøvd å lage det hjemme, sier hun og følger godt med på Andreassens makirulling.
Han varierer med uerfilet, laksefilet, tunfisk, krabbe og kveite. Han bruker flyvefiskrogn, agurk, avokado, reddik og koriander.
For dem som prøver sushi for første gang, er gjerne laks lettest å like.
Japan Sushi heter den nyeste sushibaren i Hamar.
Den ligger i en bakgård i sentrum, og det er Phuc Pham, opprinnelig fra Vietnam, som er innehaver.
Sushibaren er en sann familiebedrift, for på jobb er også tanten og moren når HA er innom.
- Vi har drevet restaurant i Oslo i mange år med sushi blant spesialitetene. Vi bodde i Japan noen år før vi kom til Norge. Vi bestemte oss for å satse i Hamar. Blant annet merket vi oss at det var en Facebook-gruppe for å få en sushirestaurant her. Det har vært fryktelig mange folk innom etter at vi åpnet. Sushi er veldig populært her, mer populært enn vi hadde trodd på forhånd, så vi er veldig fornøyd så langt, sier han.
Han bekrefter at det å lage sushi er arbeidskrevende. Arbeidsdagen på restauranten begynner lenge før åpningstid og varer en god stund etter stengetid.
I den gamle blomsterbua ved Brumundda i Brumunddal sentrum holder Tuan Dat Le koken oppe med sushi. Han var først ute med sushi på Hedmarken i fjor høst, og var overrasket over at hamarsinger kom i ens ærend til Brumunddal for å kjøpe sushi.
Etter at Hamar fikk egne sushisteder, merker han at det er litt færre hamarsinger, men det kommer fortsatt mange fra Hamar til Brumunddal Sushi.
- Mange sier min er bedre. Men det er smak og behag, smiler Dat Le.
Etter at Dat Le fikk en så god mottakelse med sitt sushisted i Brumunddal, vurderte han å åpne et sted i Hamar også. Det er fortsatt aktuelt, bekrefter Dat Le, men ingenting er spikret så langt.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat