buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
SUNT: Yoghurt og bær er mat for Mons.
 
- Yoghurt - ingen sukkerbombe

Publisert: 01.mar.2013 04:13
Oppdatert: -
- Søt mat er ikke ensbetydende med usunn mat, sier ernæringsfysiolog Ingvild Steen Nøding.
- Når man skal begrense inntaket av tilsatt sukker, er det viktig ikke å kutte ut de matvarene som kommer i følge med andre viktige næringsstoffer, sier Steen Nøding i Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Hvis en matvare inneholder flere viktige næringsstoffer, som yoghurt, er det ikke farlig om den også inneholder litt tilsatt sukker. Yoghurt er blant de matvarene som har fått ufortjent fokus som en av sukkerverstingene, dette til tross for at det eksisterer mer enn 70 ulike varianter på markedet. I yoghurt kommer det tilsatte sukkeret sammen med mange viktige næringsstoffer som proteiner, kalsium, jod, fosfor, B12 og B2. Flere fruktyoghurter i Norge inneholder dermed tre typer sukker: Melkesukker, fruktsukker og hvitt sukker. Yoghurtene som er spesielt beregnet på barn inneholder ofte mindre, og ikke mer, tilsatt sukker enn de som er beregnet på voksne. (melk.no.)
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat