buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
RØD DAG: Her er en strålende rett for en 1. mai-feiring. Svært enkelt og kjapt er det å lage lammekotelletter med tomatsaus og pasta.
 
1. mai-pasta
Rimelig, kjapt og veldig godt. Pasta må være midt i blinken for 1. mai.

Publisert: 30.apr.2009 05:14
Oppdatert: -
Ikke trenger det så mye forberedelser, heller. Det hører med til denne historien. Mange har helt sikkert de aller fleste av råvarene i skuffer og skap, bare man kikker etter.

KANSKJE ER DET også andre steder, som hos meg, hvor det lå igjen litt lam etter påsken. Jeg brukte lammekoteletter, men det er selvsagt ingenting i vegen for å bruke annet lam - om det skulle ligge igjen i fryseren.

Og for å ta pasta med lam først;
Her dreier det seg om sausen. Og når det gjelder tomatsaus til lam, så passer jeg først og fremst på to ting: Sukker for å gjøre smaken mild, og så bruker jeg typiske lammekrydder som rosmarin - eller som i dette tilfellet: ei pakke med Provence-blanding.
Ha tålmodighet når alt kokes inn. Smak undervegs. Bare slik har du kontroll, og bare slik kan du være sikker på å få akkurat den smaken du ønsker.


NÅR DET GJELDER PESTO, så har jeg et par - tre gode råd:

* Sjekk parmesanost-pris og pris på pinjekjerner i forskjellige butikker. Dette er kostbare råvarer og her er det penger å spare.
* Rist pinjekjernen før du heller dem i kjøkkenmaskinen, og for all del: ikke forlat pinjekjernene et eneste bitte lite sekund når du rister dem i panna. De kan ødelegges på en - to - tre av sterk varme.
Pesto må være noe av det enkleste og raskeste å lage, og virkningen er alltid stor: hjemmelaget, fersk pesto er alltid en vinner.
Til begge disse retter fulgte, på vårt bord, en hvit italiener; en pinot grigio-vin, til en hundrelapp.
God 1. mai.

Pasta med lam
Pastarør
Lammekoteletter
To bokser kræsja tomater
Et til to hvitløkfedd
En løk
Litt salt (husk også litt til pastavannet)
Litt pepper
2 ss sukker
Tørket provencekrydder
Slik gjør du
Varm litt olje i en kjele. Press hvitløkfedd oppi gryta. Kapp opp løk i små biter, og glans dette i oljen.

Tilsett to bokser kræsja tomater og la dette koke opp.
Tilsett et par spiseskjeer sukker, og la alt koke forsiktig videre.
Tilsett tørket provencekrydder, eller for eksempel tørket rosmarin. Smak også til med salt og pepper. La alt sammen koke skikkelig inn, til sausen er redusert til en konsistens du selv er fornøyd med.
Stek lammekotelettene når du er fornøyd med sausen - og trekk pastaskruene.

Pasta pesto
Pastarør
1 plante basilikum
olivenolje (etter hvor tynn eller grov pesto du ønsker)
2 hvitløkfedd
200 gram parmesanost
75 pram pinjekjerner
1/2 ts salt
+ litt salt til pastavannet
pepper

Slik gjør du
Ha litt olje i kjøkkenmaskinen sammen med presset hvitløk, vask og kjør inn basilikum fra ei hel butikkplante. Rist pinjekjernene og kjør disse i kjøkkenmaskinen sammen med de andre råvarene.

Kvern inn pinjekjernene og grovhakket parmesan. Tilsett forsiktig god olivenolje og smak til med salt og pepper.
Trekk pastarørene, tørk dem, vend pastaen i pesto og server.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat