buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
ALT DU TRENGER: And, grønnsaker, hoisinsaus og lomper.
 
17.mai- and i lompe
Jeg smakte crispy duck with pancakes første gang i andre etasje på gamle Malla i Oslo. Siden har retten stått på favorittlista.

Publisert: 08.mai.2009 05:16
Oppdatert: -
En av Europas aller beste kinarestauranter, Dinner, ligger i Oslo, på hjørnet ved Nationaltheatret.

Den gang, for mange, mange år siden, hadde restauranten sine lokaler i andre etasje på Amalienborg. I første etasje drakk og røkte journalistene på den etter hvert beryktete Ryktebørsen. I 2. etasje ble det servert szechuanmat, og som nevnt; crispy duck with pancakes.
Jeg husker det som det skulle vært i går, det var nesten ikke til å tro. Tåka fra noen timer på Ryktebørsen lettet i samme sekund smaken la seg på tunga; and, agurk, vårrull, hoisin-saus - alt pakket inn i den tynneste pannekake.
Mmmmmm…


ETTER SOM ÅRENE har gått, har jeg alltid benyttet anledningen når den har vært der. Spesielt i London, Gerrard Street, i Chinatown, hvor lukta av stekt and lokket deg rett inn i grytene. I mange år hadde jeg en fast restaurant, en helt enkel familiedrevet sak; hvor gamlemor gjerne satt og spiste på et av restaurantens bord og serverte gjestene innimellom, hvor vi måtte gå gjennom kjøkkenet for å komme på toalettet, hvor vi gjerne fikk litt kjeft om vi ikke håndterte maten på riktig måte…, ja, i det hele tatt et utmerket sted.

PEKINGAND, sier mange når de snakker om nettopp crispy duck with pancakes. Det er både riktig og feil. Saken er at crispy duck with pancakes er forretten, woket andekjøtt med grønnsaker er hovedretten og suppe, laget på resten av anden, er tredje rett.

Poenget er at ingenting skal gå til spille.
Pekingand er en rett det tar tid å lage, og på de aller fleste restauranten må man bestille flere dager i forvegen.
Det gjelder ikke om du kun er ute etter forretten, som visstnok, slik vi kjenner den i dag, er utviklet av chinarestauranter i England.
Samme kan det kanskje være. Poenget er at det er godt, og hovedpoenget i denne artikkel er at du selvsagt kan lage dette hjemme - og, kjære leser, du kan lage en enkel variant i en feiende fart.


DET VAR DETJEG FANT UT, en dag jeg fikk så veldig, veldig lyst på crispy duck with pancakes.

Ved en ren tilfeldighet hadde jeg to andebryst i fryseren. Det var vel egentlig starten. Så stakk jeg innom en av mine favorittforretninger, Hamar Frukt og Grønt og Asiamat i Hamar sentrum. Her fant jeg både hoisinsaus og løvtynne kinesiske lomper. Som vanlig fikk jeg hjelp av den hyggelige innehaveren, slik at jeg kunne steame lompene på en riktig måte.
Det hører med til historien at du utmerket godt kan lage hoisinsausen selv, det finnes varianter av oppskrifter. Og pannekakene, eller lompene, som jeg kaller dem, går også an å lage.


NÅ ER DET SNAKK om å spare tid, og til og med kose seg med denne utmerket retten på en travel 17. mai, derfor denne hurtigvarianten.

Andebrystene stekte jeg, som jeg steker ribbe. Jeg rutet svoren, stekte brystene med svoren ned i litt vann i noen minutter, før jeg snudde bryststykkene og fortsatte stekingen i ovnen. Til slutt stekte jeg brystene kjapt, med svoren ned, i stekepanna.
Obs! Vær forsiktig, dette er varer som passes nøye på når du håndterer dem med varme.
Skjær andebrystene i tynne strimler, pakk kjøttet inn i lompene sammen med agurk i tynne strimler og strimler av vårløk - og legg på litt hoisinsaus.
I GLASSET:
Aller helst Tsingtao-øl, som du faktisk kan få kloa i enkelte steder også i Norge. Ellers:
CHAMPAGNE - som selvsagt passer utmerket til 17. mai!
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat