buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
20 millioner appelsiner i påsken
Det påstås at vi er verdensmestre i å spise appelsiner.

0
Publisert: 27.mar.2015 04:00
Oppdatert: 27.mar.2015 04:00

Bare i påsken spiser vi over 20 millioner appelsiner. Godt i overkant av 5.000 tonn appelsiner blir skrelt og satt til livs i løpet av påskedagene. Dette er en sterk norsk tradisjon.

Totalt økte frukt ut av butikk med hele 348,5 millioner kroner fra 2012 til 2013. Appelsinens andel var 15,8 prosent. Vårt totale forbruk er på 38.000 tonn, som igjen innebærer at hver og en av oss i gjennomsnitt spiser 7,5 kg.

I langt over 100 år har vi importert appelsiner. I årtider var det en eksotisk og høyt skattet frukt. Den hadde sin sesong fra jul til påske. Og i påsken ble den lagt ned i norske ryggsekker sammen med matpakke, varm kakao og solkrem. Appelsiner var tidligere ikke så søte som dagens, derfor ble det en påsketradisjon å putte sukkerbiter i appelsinen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat