buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
 
3 høstgryter

Publisert: 09.okt.2009 05:04
Oppdatert: -
Ingenting er som en dampende gryterett på bordet en hustrig høstkveld.

Noen ganger vil du kanskje drøye gryta med litt ris, brød eller poteter ved siden av, men ofte kan en gryterett være fullverdig middag i seg selv. Det sparer både oppvask og tid, og er ideelt når det skal være mange rundt bordet i litt uhøytidelig lag. Ofte blir en gryterett bare bedre av å stå natten over slik at alle smakene får trekke godt ut. Dermed er det ingenting i vegen for å lage maten klar dagen i forvegen.

Kjøttgryte fra Burgund
(4 porsjoner)
En verdensklassiker som representerer det franske bondekjøkken.
700 g storfekjøtt av høyrygg eller bog, uten bein
2 ss smør
1 ½ ts salt
½ ts pepper
4 dl rødvin
3 dl kjøttkraft
1 laurbærblad
1 ts tørket timian
2 stk. gulrot
10 sjalottløker
150 g bacon
200 g sopp
Slik gjør du1. Skjær kjøttet i terninger. Brun det raskt i en varm panne i litt smør. Brun små porsjoner av gangen. Ha kjøtt i en gryte og dryss over salt og pepper.
2. Hell over kraft, vin, laurbærblad og timian og varm opp til kokepunktet. Senk varmen og la gryta småputre. Brukes høyrygg eller bog bør kjøttet trekke i ca.60 minutter før løk og gulrot tilsettes.
3. Rens løk og gulrøtter, småløk kan brukes hele, vanlig løk deles i båter. Gulrøttene skjæres i staver. Ha grønnsakene over i gryta og la det trekke i ca. 30 minutter.
4. Del soppen i skiver eller båter og fres den lett i panna. Bacon skjæres i strimler og brunes raskt. Ha dette over i gryta rett før servering. Smak til med salt og pepper.

Server med kokte poteter, ris eller godt brød.

Oksekasserolle
(4 porsjoner)
Dette er en europeisk crossover gryte med eksotiske kryddersmaker. Med engelsk mørkt øl i blir den en skikkelig smaksbombe.
750 g oksestek
2 ss olje
2 løker i båter
4 gulrøtter i skiver
2 båter knust hvitløk
5 dl mørkt øl
1 kjøttbuljongterning
2 ts vineddik
2 ts brunt sukker
1 ts revet muskatnøtt
1 hel stjerneanis
1 ts salt
½ ts pepper
1 laurbærblad
2 ts tørket steinsopp
175 g frisk sjampinjong i skiver
1 ss maisstivelse (maisenna)
1 dl vann
2 ss hakket frisk kruspersille
Slik gjør du1. Skjær kjøttet opp i litt store terninger, ca. 4 x 4 cm. Varm oljen i en panne, og brun kjøttet til det har fått en fin brunfarge. Tilsett løk, gulrot og hvitløk. Fres dette til grønnsakene har fått en lys gyllen farge. 2. Tilsett øl, buljongterning, eddik, sukker, muskat, stjerneanis og tørket steinsopp. Legg på lokk og la det hele trekke i 1-1 1/2 time, til kjøttet er blitt mørt. 3. Tilsett sjampinjong, og la det koke videre i 20-30 minutter. Bland maisenna i vann. Rør dette inn i gryten og la det småkoke i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper. Rett før servering drysses hakket persille over.

Server med kokte poteter eller en god smakfull potetstappe.

Biff Stroganoff
(4 porsjoner)
Børst gjerne støvet av en gammel klassiker og prøv denne. Biff Stroganoff fortjener å komme på bordet igjen!
800 g biffkjøtt i strimler
1 hakket løk
2 ss smør til bruning
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss tomatpuré
100 g frisk sjampinjong
1 dl kjøttkraft
2 dl seterrømme
4 ss lettrømme
4 skiver syltede rødbeter
4 skiver sylteagurk i skiver
Slik gjørdu1. Skjær kjøttet i store strimler, (0,5 x 6 cm). Brun kjøtt og hakket løk i smør.
2. Legg kjøttet over gryte og tilsett salt og pepper. Tilsett tomatpuré. Skjær sjampinjong i skiver og ha denne over i gryten. Tilsett kraft og rømme og la retten koke noen minutter.

Anrett maten på tallerken eller i en skål. Legg på en spiseskje rømme, rødbeter og sylteagurk per porsjon. Serveres med potetstappe, eventuelt med ris. (mat.no)
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat