buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
ØL-LAM: Guinness og lammeskanker.
 
Årets lam bedre enn fjorårets

Publisert: 05.okt.2012 04:13
Oppdatert: -
Årets lam har mer kjøtt på beina enn fjorårets.
- I fjor var lammene litt mindre enn vanlig. Det skyldtes at det regnet for mye i beitesesongen, sier Even Nordahl i MatPrat. Beiteforholdene betyr mye for dyras vekt og kvaliteten på kjøttet. Når det er vått i været, holder lammene seg mer i ro og spiser mindre.
- Det har regnet en del i år også, men totalt sett har forholdene vært bedre enn i fjor. Gjennomsnittsvekt per slakt er så langt på 20,1 kilo, mot 19,3 i fjor.
- Kjøttkvaliteten på norske lam har generelt bedret seg betydelig gjennom mange år. Det skyldes ikke minst at bøndene er blitt flinkere til å plukke ut avlsdyr, og gi lammene best mulig beiteforhold, sier Nordahl. Utvalget av ferske norske lammeprodukter i butikkene øker for hvert år. Selv om fårikål, lammesteik og pinnekjøtt er de store favorittene, finnes det nå også mye mer å velge mellom for den som vil ha fileter og koteletter. (newswire.no )
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat