buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Agurk: En naturlig del av salatmenyen.
 
Agurktid hele året

Publisert: 10.mai.2013 04:13
Oppdatert: -
Agurk er en av de grønnsakene vi spiser mest av her i landet med et forbruk på 4,81 kg per person årlig. Så nå er det agurktid snart hele året.
Våren har tatt grepet, og vi er på full fart inn i salatsesongen. Og i salaten følger agurken med. Vi trenger som regel ikke oppskrifter for å lage en salat, men agurk må med hele sesongen igjennom. Den gir faktisk sin særegne smak, selv om den inneholder hele 97 prosent vann.
Slangeagurk, cucumis sativus, er en 3.000 år gammel kulturplante med sine opprinnelige røtter i India. Den vokser fortsatt vill ved foten av Himalaya. Hit til Norge kom den på 1600-tallet, og siden har vi nærmest elsket denne grønnsaken.
Vi har et totalforbruk på hele 24.222 tonn i året, som igjen forteller oss at hver og en av oss spiser 4,81 kg agurk i året. Det er bare gulrot, tomat og løk som topper statistikken foran agurken i vårt norske kosthold. Det ble en økning på 4.86 prosent det siste året.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat