buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
SLANGEAGURK: Kommer egentlig fra India.
 
Agurktid i grønnsakdisken

0
Publisert: 25.apr.2014 04:00
Oppdatert: 25.apr.2014 03:59

Agurk er en av de grønnsakene vi spiser aller mest av, nesten fem kilo for hver og en av oss i løpet av ett år.

Vi har dyrket agurker her i landet siden 1600-tallet, Britt Kåsin i Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker (OFG). Agurk spises som oftest som den er, som snacks, i grønnsaksalater og selvsagt i agurksalater. Slangeagurk kan gjerne sveveres i staver, alene eller sammen med andre grønnsaker, og gjerne med en dipp eller tzatziki til. Agurk er mager kost med sine 10 kalorier per 100 gram. Den inneholder mye vann, men like fullt noen A- og C-vitaminer, samt kalsium og jern.

Fakta: • Vi spiser 4,8 kilo slangeagurk per person i året. •Gjennomsnittlig årlig vekst de siste 10 år er 4,9 prosent.•65 prosent av totalmarkedet for slangeagurk er norsk. •I 2013 ble det produsert 15,3 tonn norsk slangeagurk (mot 14,9 i 2012). •Det blir dyrket mest slangeagurk i Buskerud, Rogaland, Nord-Trøndelag og i Østfold. •Det omsettes slangeagurk for 753 millioner kroner per år. (frukt.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat