buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
Utested-Hamar: Spise- og drikkesatedene ligger tett som hagl i sentrum - som Pepperkværna hos Dag Henning Andersen, Valuta i Kunstbanken og bakgården hos Tante Gerda.
 
Alltid en matbit i sikte
HAMAR: I Hamar sentrum er det godt over 40 spise- og drikkesteder. Kan noen annen by slå den?

Publisert: 05.okt.2012 04:13
Oppdatert: -

Hamar har alltid vært kjent som en caféby. Slik har det i hvert fall vært helt siden ringsaksokninger og stangesokninger og en og annen løtensokning tok bussen til Hamar i 1950- og 60-årene for å gå på Lie og spise napoleonskake før de tok bussen hjem. Det gjør de ikke lenger. Men det har aldri vært så tett mellom spise- og drikkestedene i Hamar som nå.
Og variasjonen er imponerende, fra klassiske restauranter som Pepperkværna og Victoriahaven til pizzeriaer, fra lunsjsteder som Valuta til klassiske kaféer som Hoel's Café, fra barer som Irishman til konditorier som Kringla Bakeri, fra sushi- til kebabsteder. Teller vi alt, unntatt kiosker og pølsebuer, kommer vi til 46. Da er det tatt med alle steder som har et par bord og noen stoler. Om vi utelater de mest gatekjøkken-lignende, ender vi likevel over 40.
Og det gjelder kun området mellom Stortorget og stasjonen. I tillegg kommer alle stedene utenfor den indre bykjernen, på Storhamar, på CC, på Domkirkeodden. Skal de også tas med, vil det bli over 50.
Men akkurat nå er det sentrum det gjelder. Og det som er tindrende klart, er at Hamar sentrum i stadig sterkere grad utvikler seg i retning et sted for utesteder, enten det er for å spise eller drikke. For det er virkelig ikke så store avstanden mellom de 46 stedene. For eksperimentets skyld prøvde vi å finne ut hvor det var den lengste avstanden mellom to ute/spisesteder i Hamar. Og muligens er det strekningen i Torggata mellom Te- og kaffeboden og Østre Torg, for der må det da dreie seg om bortimot 80 meter uten et eneste sted å stikke innom for å spise og drikke. Så ikke rart vi var både tørste og sultne da vi kom fram til neste.
Til gjengjeld er det masse steder rundt Østre Torg, som akkurat nå har den største tettheten av spise- og drikkesteder. Men den slags endrer seg raskt, og kulturhuset på Stortorget vil kanskje bidra til å dra tyngden i den retningen.
Og kanskje vi trenger enda flere steder? For mye vil ha mer, og muligens er det fortsatt en og annen nisje som ikke har fått sitt?
Hva med en vinbar, for eksempel? Begynner ikke Hamar å bli stor nok og urban nok til det snart? Så far vi heller vente et par år til på en champagnebar. Men kanskje et pannekakested, som i Frankrike? Og en iskremrestaurant, som i Italia? Og en fiskerestaurant på brygga, med både abbor og gjedde på menyen? Bare for å gjøre tilbudet aldeles uslåelig?
Geir Vestad
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat