buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
MARINER: Pill rekene, og mariner dem.
 
Alltid reketid
Alltid er det tid for reker, men iveren etter denne delikatessen kommer med sommeren.

Publisert: 12.jun.2009 05:10
Oppdatert: -
Muligheten for variasjoner er utallige når det gjelder reker; det er alt fra ferske reker og litt loff på bryggekanten til de mest avanserte vrier gjort av en aller annen mesterkokk.

Vi vanligfolk liker godt det enkle; reker, loff, majones, litt sitron - og en god hvitvin - og så liker vi det som er litt mer avansert, men bare litt…


DEN SPESIELLE rekesmaken kommer bare du tør smatte på ordet reke. Dette er kraftige saker, det vet alle som har gått og lagt seg uten å bære ut søpla med rekeskall og rekerester. Det er heller ikke uten grunn at de som har greie på søppel ber oss fryse ned skall og rester - og kaste dette først få timer før søpla hentes av søppelbilen.

Snu litt på problemstillingen, så skjønner du at denne kraftige smaken har noe mye mer i seg enn å plage folk dagen derpå. Her er det snakk om muligheter for å lage en meget god kraft, og det er knepet når vi skal gjøre noe litt ekstra ut av rekene.


KOK UT KRAFTEN, det gir store muligheter.

Pill rekene, kok skallet i vann. Når du ser væsken er redusert til halvparten, så tilsetter du godt med hvitvin. Igjen reduserer du væsken til halvparten. Sil ut kraften, og du har et perfekt utgangspunkt for den type rekesaus du ønsker.
For eksempel saus til rekepasta, en rett du kan lage med oppskriften som følger denne artikkelen.


DETTE ER GJORT på kort tid, dette har jeg selv gjort med de flotteste reker på den franske middelhavskysten - men også med frosne reker kjøpt på Prix til 17(!) kroner kiloen. Hele greia ligger i sausen, mener jeg. Det er i alle fall det som skjer når man har gjester, at du kniper dem i å slikke sausnebbet…

Dette trenger du
1 - 1.5 kilo reker
En pakke tørket pasta (tagliatelle)

Marinaden
Noen skjeer olivenolje
1 - 1,5 fed hvitløk
Tørket provencekrydder (2 ss)
1/4 sitron
1,5 desiliter hvitvin


Sausen
2 dl rekekraft (se artikkelen)
2 dl hvitvin
Litt skrapt sitronskall
1 dl fløte
2 ss løyrom
Bitte litt skrapet parmesan (men det er egentlig hemmelig)

Slik gjør du:1: Lag marinaden; tre - fire skjeer olivenolje i en skål, press i og rør inn ett - ett og ett halvt fed hvitløk, ha i to spiseskjeer tørket provencekrydder, press i en fjerdedels sitron (eller litt mer om du vil) - og ha i halvannen desiliter hvitvin.
2: Pill rekene og legg dem i marinaden.
3: Kok rekeskallet i vann, reduser, tilsett hvitvin, reduser igjen, sil vekk skallene - og så har du kraften. Reduser kraften, tilsett hvitvin, reduser igjen, tilsett 1/3 ts skrapet sitronskall, tilsett fløte, reduser ytterligere - gjerne til den tykkelse og smak du ønsker - og tilsett løyrom. Tilsett gjerne også bitte litt skrapet parmesan.
4: Trekk pasta.
5: Wok rekene kjapt.
6: Legg opp pastaen, legg på rekene og saus - og pynt gjerne med for eksempel basilikum.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat