22. okt
 
Alltid sultne på mer
Spise ute: For hvert nytt spisested som åpner, blir Hamar en mer interessant by å bo i.

Publisert: 28.des.2012 04:13
Oppdatert: -
De rakk så vidt å få å åpnet dørene på japanske Nagomi i Strandgata i 2012 også. Med det har Hamar fått dekket enda en side av det internasjonale matkartet. Så nå har vi krysset av for japansk også.
Og det har begynt å bli mange nyskapninger å krysse av for de siste årene. Men vi kom sent i gang. Det er for eksempel ikke så veldig mange årene siden Hamar fikk sitt første skikkelige kaffested med Poesi på Gravdahl. Og da Poesi flyttet over torget, utviklet Gravdahl Café seg til å bli Hamars første skikkelige bokkafé.
Våren 2011 var forventningene skyhøye til det amerikansk pregede Volume på Østre Torg i Poesis tidligere lokaler. Så høye var de at Hai Hang samme sommer ble stemt fram til Mesterborger av Hammer by på Middelalderfestivalen, enda stedet bare så vidt var åpnet.
Store var også forventningene til Royal India i Strandgata, og de ble innfridd. Hamars første og hittil eneste indiske restaurant åpnet en tidligere ukjent smaksverden i Hamar, og hedmarkingen grep begjærlig sjansen til å prøve eksotiske smaker.
Og nå er det japanske Nagomi, litt lenger borti Strandgata, som spenningen er knyttet til. Her skjer oppstarten i tre faser. Første fase startet i august og omfattet kun åpning av baren. Fase to startet i månedsskiftet november/desember med åpning av sushibaren. Og fase tre, i slutten av januar, innebærer full drift med lansering av komplett meny med japanske varmretter av kjøtt og fisk, ifølge innehaver Christian Vold.
Men er det noe vi aldri blir mett på, så er det nye spisesteder. Akkurat nå, med tanke på 2013, er det atskillig spenning knyttet til hvordan kaféene i Kulturhuset skal bli. Og det kommende kortreiste spisestedet i Basarbygningen har allerede fått mer oppmerksomhet enn noe annet i Hamar har fått, og fortsatt er det over et år til det skal åpne. Men så er det da også en beliggenhet som forplikter.
Og enda litt lenger fram i tid, er det et spørsmål om hva som skjer på Brygga, der Sea Side en gang lå. Når ungdomshuset skal til kulturhuset, er det mange som drømmer om at Hamar skal få et nytt spisested i mjøskanten. Med sprøstekt abbor på menyen, så fersk at stjerten krøller seg i panna.
For vi vil alltid ha mer.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke