buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
Populær: Asparges.
 
Aspargesen har kommet

Publisert: 25.mai.2012 04:13
Oppdatert: -
På ti år har vi tredoblet forbruket av fersk, grønn asparges. Nå er den norske aspargesen moden.
Den norske aspargessesongen varer bare til sankthans. Etterspørselen er større enn produksjonen. Derfor importeres det asparges fra land sør i Europa.
For ti år siden spiste vi 579 tonn fersk grønn asparges her i landet. I fjor gikk det unna 1.777 tonn. På hver av oss blir det likevel bare litt over 300 gram. I land som Tyskland og Sveits spises det i gjennomsnitt halvannet kilo fersk asparges per innbygger i sesongen.
På Aspargesgården i Tjølling i Vestfold pakkes tusenvis av bunter asparges til butikker og restauranter. Asparges er den grønnsaken som kommer aller først om våren, og det er selve skuddet som stikker opp av bakken som nennsomt høstes for hånd.
Fersk asparges kan spises rå i salater, forvelles, grilles, friteres, stekes og kokes. Det er viktig at den ikke blir helt gjennomkokt, men beholder sprøheten. Et par-tre minutters oppkok er nok.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat