buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
 
Bakt potet med kylling
 

Publisert: 24.sep.2011 04:12
Oppdatert: -

(4 porsjoner)
4 bakepoteter
1 bunt vårløk
olje til steking
3 dl crème fraîche original, 35 %
2 ss sennep
1 pk. salatkjøtt av kylling
4 skiver speket kalkunfilet

Slik gjør du
Bak potetene i stekeovn ved 220 grader i ca. 50 minutter (tiden varierer etter størrelsen på potetene).
Fres vårløk lett i panne med olje, tilsett crème fraîche og sennep og la det småkoke til det begynner å tykne. Rør inn salatkjøttet.
Skjær et kryss i potetene. Klem litt på dem og ha i kyllingfyll og speket kalkunfilet.
Visste du at:
Potetplanten kommer fra Andesfjellene i Sør-Amerika, hvor den har vært dyrket i ca. 3.000 år. Den kom til Europa ca. 1550, organisert import til Spania fra 1565. I Irland ble den dyrket fra 1600-tallet og ble et hovedernæringsmiddel. Avlingssvikten på grunn av tørråteangrepene i Irland 1845-46 medførte en hungerkatastrofe uten sidestykke i Europa. I Europa for øvrig ble dyrking vanlig fra ca. 1750. Til Norge kom potetplanten før 1750 og ble dyrket på åker fra 1760-årene. (smatprat.no/snl.no)
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat