22. okt
 
Bakte epler med mandelfyll
Har du epler til overs, så bruk dem til en god dessert!

Publisert: 18.mar.2011 04:12
Oppdatert: -

Med vaniljekrem av yoghurt ved siden av blir bakte epler med mandelfyll en vellykket avslutning på et godt måltid. 10 epler.Mandelfyll
3 dl brunt sukker
3 ts malt kanel
3 ss vann
150 g grovt hakkede mandler

Vaniljekrem
9 dl yoghurt naturell
6 ts sukker
5 ts vaniljesukkerSlik gjør du
1.Rør alle ingrediensene til vaniljekremen sammen. La den stå og trekke.
2.Rør sukker, kanel, vann og mandler sammen til en mandelmasse.
3.Grav ut kjernehuset i eplene med en teskje, så eplene blir hule.
4.Fordel mandelmassen i eplene og legg dem på et ildfast fat eller form.
5.Bak eplene i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader.
Tips
Om det er sesong for jordbær, kan du med suksess servere jordbær med is i stedet for de bakte eplene. Regn med 1 liter vaniljeis eller yoghurtis og 500 g jordbær til små barn - det dobbelte til større barn. (frukt.no)
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke