buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
15. okt
Basarene: Uslåelig lekkert lokale - et signalsted i Hamar.Alle Foto: Hanna Og HENRIETTE
 
Basarene fortsatt på stell
Mattest: Basarene holder fortsatt stilen, selv om ledelsen i forrige uke fortalte at pengene renner ut og at nå skal det skrus igjen.

0
Publisert: 16.sep.2016 06:23
Oppdatert: 16.sep.2016 09:04

Gussjelov, sier Hanna, så snart hun har fått den første smaken av den lille appetittvekkeren. For den antyder at ting fortsatt er på stell på Basarene.

Men det er ikke lenge siden det sto lapp på døra en dag at restauranten var stengt. Og det er sannsynligvis det verste som en kan møte opplevelsessultne restaurantkunder med.

– Skal vi ta sjansen på å gå dit igjen da? funderte Henriette.

– Det er jo nå vi skal se hva de virkelig kan, sa Hanna. – Nå må de bare vise det.

– Om det ikke skal gå bra på Basarene, vil det være et kjempenederlag også for Hamar, sa Henriette. Så var det rart de var spente?

På en tirsdagskveld var det ikke fullt, men likevel bra besøk. Og det gikk an å ane noe av den lette, glade stemningen slik det var i starten, den gangen Rune Veslum styrte Basarene til å bli Hamars beste.

– Det er nok knepet inn her og der, sier Hanna, og la merke til at det tidligere herlige brødet var erstattet av et ganske kjedelig et.

– Menyen er i hvert fall liten nok, bemerker Henriette. – Tre forretter, tre hovedretter og tre desserter pluss ost – det er ikke mer enn det bør være.

– Men det holder hvis alt er like godt som dette, sier Hanna, og smatter på den lille forretten av røkt andebryst med syltet eple og pastinakkchips (165 kroner). Henriettes kamskjelltartar (135 kroner) er også en lekker bit, egnet til å skape lyst på mer.

Vinvalget går greit etter hvert, etter at servitøren først påpekte at de i utgangspunktet har kun én hvitvin på glass, og hvis en ville ha en annen, måtte hun først sjekke hva som allerede var åpent. Heldigvis fant hun en åpen Pouilly Fume, som fortsatt var relativt frisk.

Blant hovedrettene er pannestekt kveite med potetpure, fennikel og rødvinssjy litt for kraftig varmebehandlet, men godt sammensatt på smaker (335 kroner). Indrefileten av storfe (355 kroner) er stekt som bestilt, men presentasjonen kunne vært stiligere.

Av dessertene er eplevariasjonen med vaniljeis (145 kroner) herlig trøstesøt og høstlig, og hvit sjokolade med plommesorbet (132 kroner) er en vellykket kombinasjon.

- Betryggende at det fortsatt fungerer på Basarene, sa Hanna da de gikk. - For det er viktig for Hamar.

 
Forretter: Lekre og velsmakende.
Kveite: Godt sammensatte smaker.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat