buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Basilikumkylling i sitronsaus

Publisert: 13.jul.2009 05:00
Oppdatert: -
(3 porsjoner)
1 kylling (ca. 1.000 g)
Sitronsaus 2 sjalottløk
1 båt hvitløk
1 potte frisk basilikum
1 sitron
3 stk. eggeplomme
3 dl hvitvin
1 ½ ss hvetemel
Eplerösti 6 poteter
1 eple
1 ts salt
1 krm pepper
Slik gjør du1: Del kyllingen i serveringsstykker. Varm olje i en gryte og legg i kyllingbitene når oljen er varm. Ha på salt og pepper. Brun kyllingstykkene i oljenet par minutter.
2: Skru ned på varmen og tilsett finhakket løk. Fres til løken er blank. Ta av noen basilikumblader til pynt og grovhakk resten. Tilsett presset hvitløk og halvparten av basilikumbladene. Rør om og fres alt enda et par minutter før 2 1/2 dl av hvitvinen tilsettes. Ta noen tak med pepperkvernen, legg på lokk og la alt syde på svak varme i 30 minutter. 3: Press sitronen og visp saften sammen med eggeplommene. Rør melet jevnt ut i resten av vinen. Ta opp kyllingen og sil kraften over i en ny kjele. Kok opp og rør i melblandingen. Rør til sausen er jevn og glatt. Ta kjelen bort fra varmen og rør i eggeblandingen og resten av basilikumen. Skrell poteter og eple og riv dem grovt. Bland godt og tilsett salt og pepper. Stek små pletter i smør. Hell sausen over kyllingen, pynt med basilikumblader og server med lettkokt asparges og eplerösti.
Tips
Denne retten kan også lages med kyllingfileter (som vist på bildet), men da er det tilstrekkelig med ca. 5 minutters trekketid i vinen før filetene er ferdig. (mat.no)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat