22. okt
 
Basilikumkylling i sitronsaus

Publisert: 17.jul.2009 05:05
Oppdatert: -
(3 porsjoner)

1 kylling (ca. 1.000 g)

Sitronsaus:
2 sjalottløk
1 båt hvitløk
1 potte frisk basilikum
1 sitron
3 eggeplomme
3 dl hvitvin
1 ½ ss hvetemel

Eplerösti: 6 poteter
1 eple
1 ts salt
1 kryddermål pepperSlik gjør du:
1: Del kyllingen i serveringsstykker. Varm olje i en gryte og legg i kyllingbitene når oljen er varm. Ha på salt og pepper. Brun kyllingstykkene i et par minutter. Skru ned varmen og tilsett finhakket løk. Fres til løken er blank. Ta av noen basilikumblader til pynt og grovhakk resten. Tilsett presset hvitløk og halvparten av basilikumbladene. Rør om og fres alt enda et par minutter før 2 1/2 dl av hvitvinen tilsettes. Ta noen tak med pepperkvernen, legg på lokk og la alt syde på svak varme i 30 minutter.
2: Press sitronen og visp saften sammen med eggeplommene. Rør melet jevnt ut i resten av vinen. Ta opp kyllingen og sil kraften over i en ny kjele. Kok opp og rør i melblandingen. Rør til sausen er jevn og glatt. Ta kjelen bort fra varmen og rør i eggeblandingen og resten av basilikumen.
3: Skrell poteter og eple og riv dem grovt. Bland godt og tilsett salt og pepper. Stek små pletter i smør. Hell sausen over kyllingen, pynt med basilikumblader og server med lettkokt asparges og eplerösti. (mat.no)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke