buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
PEPPERKVÆRNA: Dag Henning Andersen er mannen bak Hamars beste spisested. Foto: Christian E. Bergheim
 
Best i Hamar
Beste restaurant i Hamar? Det er Pepperkværna, det.

Publisert: 15.apr.2011 04:12
Oppdatert: -

Lenge var Pepperkværna på Astoria Hamars suverent beste restaurant. «Med ett er det blitt morsomt å gå på ut å spise i Hamar, « skrev HA etter omleggingen i 2003.
En seriøs utfordrer kom på banen først senhøsten 2008, da Hai Hang overtok driften av Victoriahaven. «De siste årene har Pepperkværna vært klart i teten i kappløpet om å være Hamars beste restaurant. Men hvis Hai Hang strammer skruen bare litt til, er det ikke lenge før Victoriahaven er helt på høyden,» het det i HA.
Siden den gangen er det alltid de to som har vært stilt opp mot hverandre i den høyst uoffisielle konkurransen om å være Hamars beste restaurant. Victoriahaven har scoret på vilje til nyskapning og med sin fusionprofil bygget opp et tilbud de er alene om i Hamar på kveldstid. Mens Pepperkværna enkelte ganger kan ha framstått som litt etablert og mer som et sted for gode forretningsmiddager.
Så vi bestemte oss for å avlegge begge steder et par besøk i løpet av en begrenset periode for å kåre en vinner. Og resultatet etterlot ingen tvil; for tida er Pepperkværna Hamars klart beste restaurant.
Framfor alt framstår rettene på Pepperkværna bedre gjennomarbeidet, prestasjonene jevnere, vinene bedre og nivået gjennomgående et hakk høyere. Og framfor alt har Pepperkværna Dag Hennings Andersen som restaurantsjef, påpasselig til stede på alle nivåer, virker det som. Det er neppe noen tvil om at Pepperkværnas jevnt solide prestasjoner i stor grad er et resultat av Dag Hennings konsekvente satsing over lang tid.
Victoriahaven har en spennende lekenhet, vilje til å gå nye veger og representerer en litt ledigere alternativ til Pepperkværna. Men i den prisklassen det dreier seg om, bør det skjerpes inn på kvaliteten.
- Jeg har en veldig god følelse, sa den ene allerede da Dag Henning på Pepperkværna kom med forslag på viner.
- Jeg er veldig spent på det elghjertet, sa den andre, for det er lenge mellom hver gang vi sitter med hjerte på tallerkenen i Hamar.
Og det gravede og varmrøkte elghjertet (99 kroner) var herlig harmonisk og balansert med en poengtert tyttebærvinaigrette.
- Hva kan gå galt etter dette, sukket hjertespiseren.
Mens den andre var opptatt av fire fine varianter av tapas (kr 109); spansk langtidsmodnet spekeskinke, spansk spekepølse (lett varmebehandlet), sitronmarinerte reker, og den greske agurksalaten tzatziki.
- Flotte smaker som kan spises i den rekkefølgen du vil, eller om hverandre, mente han andre, som foreslo at mengden sennepssalat, som var rikelig, doseres etter eget ønske.
Til hovedrett fikk fiskespiseren en torsk av de desidert bedre. Torskerulade med hummersaus og blåskjell (243 kroner) byr på ypperlig torsk perfekt varmebehandlet. Nydelig saus, men tilbehøret kunne vært noe mer kreativt enn sukkererter og brokkoli.
Lammekarré med soppsjy og potet- og jordskokkpurré (328 kroner) er i prisklasse som får en til å stille forventningene høyt, og en føler ikke at det er for dyrt. Relativt enkelt tilbehør også her, men godt balansert.
Et funn av en dessert - på Dag Hennings anbefaling - inneholder blant annet en hjemmelaget konfektkake, men det er likevel brunostisen som tar kaka. Dette er en klassiker som Pepperkværna har hatt med seg fra starten, og den er alltid en vinner.
Mottakelsen og service på Victoriahaven er også vennlig og personlig. Mellom våre to siste besøk ligger en endring av menyen, uten at det endrer hovedinntrykket av at det i bunnen ligger en vilje til å skape et personlig uttrykk, men som kanskje ikke er helt i mål.
Blant hovedrettene på vårt siste besøk satset vi på ovnsbakt breiflabb (329 kroner), som ikke kom til sin rett denne gangen. Det sammen gjaldt grillet indrefilet av storfe (329 kroner), som var høyst ordinær. Begge serveres med Pommes duchesse, og det virker unektelig litt rart.
Hvit sjokoladefondant (105 kroner) er en lekker dessert, men mangler litt spenning.
Hovedinntrykket av Victoriahaven er at den har et godt utgangspunkt i Hai Hangs fusionstil. Men når øst skal møte vest på tallerkenen, er det kanskje plass for enda mer spennende og utfordrende kontraster mellom råvarer, krydring og tilbehør.
Dermed er konklusjonen klar. I Hamars restauranttilbud for tida framstår Pepperkverna som det beste alternativet med gjennomført god mat, pent presentert, og med service på faglig høyt nivå både når det gjelder mat og drikke. Men med sin mer uformelle stil og lekende fusion er Victoriahaven en god nummer to.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat