buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
17. okt
LA BAGUETTE: Best på baguetter i Hamar.Foto: Trond Lillebo
 
Best på baguette
Baguettene i Hamar skaper ikke akkurat parisiske følelser, men de beste finnes på La Baguette på Maxi.

Publisert: 07.okt.2011 04:12
Oppdatert: -

Det er den dagen du ikke gidder smøre matpakke, har ikke tid til å gå på verken Gravdahl eller Kunstbanken for å spise, men har lyst på noe kjapt og lett. Da blir løsningen en påsmurt baguette.
Og smurte baguetter fins det de fleste steder der de har bakervarer. Og de er stort sett ganske kjedelige, både når det gjelder brød og fyll. Men La Baguette i andre etasje på Maxi skiller seg klart ut, ikke så mye når det gjelder brødet, men mer på grunn av utvalget av det den kan fylles med, og av at den blir smurt mens kunden venter.
- God dag, unge mann, sier dama bak disken på La Baguette.
Ti poeng til deg, tenker jeg straks, for dette med ung har jeg ikke hørt på 30 år.
I disken ligger hele utvalget av tilbehør klar til å smøres på. For her skjæres og lages det på bestilling, og det er veldig hyggelig.
- Prøv den med kylling tandoori, den er best, sier ei jeg kjenner som tilfeldigvis slenger forbi.
- Det er den vi kanskje er mest kjent for, sier hun som gjør i stand.
Og med ekstra bacon viser det seg å være en fulltreffer. Til 68 kroner er dette et helt lite måltid, med masse smak i god balanse.
Like vellykket er røykt kalkun med brie og honningsennep (69 kroner). Tunfisk med egg (63 kroner) blir litt enklere, men er en god matbit det også.
Og selv om planen er å ta med ut og spise ved Mjøsa et sted, er det ikke mulig å motstå en Oreo cookie (42 kroner) til dessert. Ekstremt mektig, så det blir sen middag den dagen du setter til liv en hel Oreo cookie til lunsj.
Baguette betyr liten pinne eller liten stav på fransk, og er i utgangspunktet et hvitt brød kjennetegnet av sprø skorpe og myk, luftig innmat. Og det er denne sprøheten - og luftigheten - som vi ikke får på våre trakter. Her dreier deg seg mer om ordinært brød, og det blir lett veldig mye av det, Vi valgte durumbaguette, og endte etter hvert med å spise innmaten og la resten av brødet ligge. Men når du råker på fortsatt varmt brød, er det jo veldig godt, selv om det ikke smaker Paris av det.

La Baguette eies av Umoe Restaurant Group AS, landets største serveringskjede som ifølge hjemmesida deres har en årlig omsetning på 2,2 milliarder kroner og ca. 4000 ansatte fordelt på ca. 220 restauranter og caféer.
Umoe Restaurant Group har mange datterselskaper. Blant dem er Peppes Pizza AS, King Food AS (Burger King) og American Bistro Scandinavia AS.
Umoe Gruppen er eid 100 prosent av Jens Ulltveit-Moe og hans familie.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat