22. okt
 
Biff spesial
Biff spesial er en kjøttrett, men ikke noen biff. I likhet med forloren hare og beinløse fugler snakker vi her om variasjoner av kjøttkaker eller karbonader. Men ikke desto mindre er dette smakfull mat.

Publisert: 08.nov.2014 04:00
Oppdatert: 08.nov.2014 03:59

Ingredienser 4 porsjoner:

800 g kjøttdeig eller karbonadedeig

2 ts salt og 1 ts pepper

4 egg

4 ss sennep

4 ss margarin /olje til steking

1 purre

Stekte båtpoteter:

10 poteter

3 ss olje

2 ts urtekrydder

2 ts salt

4 bifftomater

Slik gjør du:

1 Forvarm stekeovnen til 225 °C. Vask potetene godt og del dem i båter som du legger i en langpanne med stekepapir i bunnen. Pensle med olje, krydderurter, salt og pepper. Stek i ca. 15 minutter.

2. Ha kjøttdeig, salt, pepper, egg og sennep i en arbeidsbolle og rør kraftig til deigen tykner. Fordel deigen i en stekepanne til én stor flat kake. La den steke i ca. 2 minutter på middels varme.

3. Dryss over finhakket purre. Brett kjøttkaken i to og la den småsurre under lokk i ca. 10 minutter. Kutt tomat i tykke skiver. Server med stekte poteter og tomat. (matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke