22. okt
 
Blåbæriskake

Publisert: 25.jul.2009 05:00
Oppdatert: -
(8 porsjoner)
500 g blåbær , fryste
3 ½ dl melis
250 ml fruktyoghurt med blåbær
100 g marengs (pikekyss)
1 l yoghurtis
Slik gjør du
1: Kjør fryste bær og melis i foodprosessor. Tilsett yoghurt mens maskinen går. La blandingen stå i fryseboksen til den er passe stiv.

Rør i isen et par ganger under innfrysingen. Når isen er ferdig, kan du lagvis legge blåbærisen, marengs og ferdig yoghurtis i en kakeform.
Dekk med plastfolie og sett i frysen.


2: Ta iskaken ut av fryseboksen litt før servering slik at den blir passe spisemyk. Iskaken kan gjerne skjæres i skiver og anrettes pent på porsjonstallerkner.

Vaniljesaus passergodt til.

Liten rund kakeform, ca 22 cm i diameter (til en kake på 8 - 10 porsjoner). (mat.no)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke