buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
Ikke bruk Bildetekst
 
Blomkålgrateng med skinke og ost
Gratengen passer både som hverdagsmiddag, til kveldskos eller klubbkveld.

Publisert: 11.feb.2011 04:12
Oppdatert: -

1 blomkål
1 løk
5 dl vann
1 hønsebuljongterning
200 g røykt skinke i terninger

Saus
2 ss smør
3 ss hvetemel
3 dl kraft fra koking av blomkålen
3 dl melk
3 dl reven cheddar
salt, pepper og eventuelt muskat

Slik gjør du
Del blomkålhodet i store buketter. Grovhakk løken. Kok dette i vann tilsatt buljongterning til det så vidt er mørt. Sil av og ta vare på kokevannet.
Bland blomkål og løk med røykt skinke og ha dette i en ildfast form. Varm stekeovnen til 230-250 grader.

Saus: Smelt smøret i en tykkbunnet kjele. Rør inn mel og spe med melk under omrøring til en jevn saus. La den koke litt. Trekk kjelen av varmen og rør inn ost. Smak sausen til med salt, pepper og eventuelt muskat.
Hell sausen i formen og la den stå midt i ovnen til sausen bobler og begynner å få farge.

Tilbehør: Kokte poteter, pasta eller brød.

Tips: Gratengen blir selskapsfin og ekstra pikant med følgende enkle knep: Erstatt løk med purre. Bruk fløte og hvitvin i stedet for melk. Sausen kan også smakes til med litt skarp sennep og ev. estragon. Ristet loff som tilbehør. (frukt.no)
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat