buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Boken om fenalår

Publisert: 10.des.2010 07:54
Oppdatert: -
«Fenalår - historien om en norsk delikatesse og spesialitet» heter Helge Christies matkulturelle bokbidrag om det særnorske fenalåret. Boka utkom i 2007 og er i sjangeren matbøker vel verdt å legge merke til. Først og fremst fordi dette er en spennende mathistorisk bok som viser det norske fenalårets spesielle posisjon i verden. Fenalårets nære og litt fjernere slektninger belyses, også den gamle retten skjerpe med røtter dokumentert tilbake til 1300-tallet, og som fortsatt holdes i hevd i Hedmark. I fylkets nordøstlige deler er skjerpe lettsaltet og tørket kjøtt, gjerne viltkjøtt som er tillagd i små stykningsdeler. En meget gunstig og enkel måte å lage sin egen spekemat på. Vil du lage ditt eget fenalår, har boka en grundig beskrivelse av dette også.
Animalia (Fagsenteret for kjøtt) var initiativtaker til denne boka. Vi tror oppdragsgiverens hensikter er oppnådd, for resultatet av Helge Christies arbeider er både grundig, smakfullt og inspirerende. Og den setter en av våre fineste mattradisjoner i et velfortjent lys.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat