22. okt
 
Breiflabb, sopp og rødvinssmør
 

Publisert: 09.sep.2011 04:12
Oppdatert: -

Breiflabb er en fantastisk fisk. Den er ofte å finne på menyen hos restauranter, den blir også kalt marulk. Imponer med breiflabb servert med rødvinssmør og stekt sopp i hyggelig vennelag.
(4 porsjoner)
800 g breiflabbfilet
1 ss smør
olivenolje
salt og pepper
Slik gjør du:
Stek breiflabbfilet hel i en blanding av smør og olivenolje. La den surre noen minutter på svak varme. Dryss salt og pepper på og skjær breiflabben i serveringsstykker.Rødvinsmør
1 sjalottløk
1 ss gressløk
1/2 ts frisk timian
1 dl rødvin
2 dl fiskekraft
2 ss smør
salt og pepperSlik gjør du
Finhakk sjalottløk, gressløk og timian. Surr sjalottløk og timian i smør. Tilsett rødvin og fiskekraft og kok inn til det halve. Sil sausen og pisk inn smør. Smak til med salt og pepper.Soppblanding
200 g sjampinjong
3 ss olivenolje
200 g aromasopp
2 stk. sjalottløk
timian, friskSlik gjør du
Del sopp i passe store biter. Stek sopp i olivenolje med løk, timian, litt salt og pepper.
Server soppblandingen til den stekte breiflabben sammen med rødvinsmør og bakt potet.(www.godfisk.no)
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke