22. okt
 
Brente mandler

Publisert: 15.des.2016 05:15
Oppdatert: 20.des.2016 06:53

Brente mandler er en av julens klassikere. Gi dem bort som en spiselig julegave, eller kos deg med den karamelliserte søtsaken selv.

Ingredienser:

200 gr mandler

100 gr sukker

1 dl vann

1 ts vaniljesukker

1 ss smør

1 ss olje til pensling

Slik gjør du:

Vil du ha mandlene ekstra sprø stek dem på 200 °C i 10-15 minutter før du setter i gang med karamelliseringen.

1. Ha mandler, sukker, vann og vaniljesukker i en tykkbunnet, vid gryte. Kok opp på middels varme. Rør hele tiden, til sukkeret krystalliseres og legger seg som et sukkerlag rundt mandlene.

2. Fortsett med røringen til sukkeret smelter igjen og mandlene har blitt blanke. Ha i smør og rør til alt er blandet.

3. Pensle et bakepapir med olje, og hell mandlene over på bakepapiret. Dra dem litt fra hverandre med et par gafler og avkjøl.(Matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke