buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
SUKSESS: Omsetningen av bringebær er tredoblet i løpet av ti år. Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) kaller utviklingen er en "suksesshistorie". Vedum tror årsaken til veksten i produksjonen skyldes bevisste forbrukere og nye dyrkingsmetoder. F
 
Bringebær er kjøpsfavoritt
Oslo (NTB): Bringebær er blitt en bærfavoritt på det norske markedet. Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) mener veksten i produksjon og forbruk er eventyrlig.

Publisert: 02.aug.2012 10:14
Oppdatert: -

Mye tyder på at bringebær tar over jordbærenes førsteplass på popularitetspallen. Mat- og landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum beskriver norsk bringebærproduksjon som en "suksesshistorie".
- Vi har opplevd en enorm vekst, en eventyrlig vekst i både produksjon og forbruk av bringebær. Det produseres mye mer, og forbrukerne vil ha norske bær. Det gjelder spesielt bringebær og moreller, sier Vedum til NTB.
Det har skjedd en generell vekst i både produksjon og forbruk av bær de siste ti årene. Vi importerer en del bær inn til Norge, men rundt 65 prosent av bærene som kjøpes i landet er også produsert her. Det er Sogn og Fjordane som står for nærmere 90 prosent av hele den norske produksjonen. Omsetningen her i landet har gått fra 8 til 1.000 tonn på ti år, viser tall fra Bama.
Det har samtidig skjedd en stor vekst i antall bringebærprodusenter, og ifølge Vedum er det plass til flere i den voksende bransjen. Statsråden mener den økte veksten i forbruket blant annet skyldes bevisste forbrukere.
- Norske forbrukere er blitt mye mer bevisste på å velge lokalprodusert mat med særpreg, og vi følger sesongvarene i større grad. Dessuten er jo norske bær et kvalitetsprodukt, sier Vedum. (©NTB)

 

 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat