buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Ikke bruk Bildetekst
 
Brokkolisuppe
Suppen er delikat grønn på farge og rik på smak. Ekstra mettende blir brokkolisuppen med et halvt hardkokt egg i hver tallerken.  

Publisert: 17.nov.2010 04:12
Oppdatert: -

(4 porsjoner)

500 g brokkoli
7 ½ dl vann
1 terninggrønnsakbuljong
3 ss hvetemel
2 ½ dl matfløte
salt og pepper etter smak
2 hardkokte egg til servering

Slik gjør du
Skjær brokkolihodene (blomstene) fra stilken. Skjær stilken i små biter og kok dem møre i 6 dl av vannet. Mos stilkene og sil mosen.
Rør melet ut i resten av vannet, rør det i mosen, tilsett buljongterning og kok opp. Bland brokkolihodene (blomstene) i suppen og kok den videre til brokkolien er mør.
Smak suppen til med salt og pepper, rør inn fløte og gi suppen et raskt oppkok. Server suppen i varme tallerkener med et halv hardkokt egg.
Visste du at brokkoli er en nær slektning av blomkål og består av flere sammensatte stilker som hver har sine egne blader og mørkegrønne blomsterknopper. Den blir også kalt aspargeskål fordi den milde gode smaken minner om asparges. Brokkoli dyrkes i Norge. Brokkoli er godt til både kjøtt og fiskeretter, kan kuttes i små buketter og brukes til wok eller gratinert med ost og skinke. Den nederste delen av stilken kan med fordel skrelles og deles på langs for å lette koketid. Brokkoli legges i kokende lettsaltet vann i 8 - 12 minutter. La vannet renne av før servering. Brokkoli er rik på jern, A-vitaminer og nyttige antioksidanter. (mat.no)
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat