buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
BUDOR: Spisestedet i godt gjenge igjen til påskeinnrykket.
 
Budor uten ski på beina
Skifri: Det så ut til å være fortsatt bra løyper på Budor, men vi hadde ikke med ski. For vi skulle jo spise.

Publisert: 30.mar.2012 04:13
Oppdatert: -

Og det var et smart valg. For maten var god, og ikke ble vi slitne etter turen heller.
I september i fjor tok Gro Børvan og Morten Nilssen på seg driften av Budor Gjestegård. Da hadde gjestegården til Løiten Almenning hatt flere drivere på kort tid. Til HA fortalte de at de var forberedt på at driften av Budor ville bli en livsstil. Og selv om de fortsatt er i en innkjøringsfase, har de fått god dreis på spisestedet. Og i påsken og det kommer til å være tjukt av folk der oppe.
De andre gjestene ser stort ut til å være folk som bor i hyttene eller på gjestegården. Et dameselskap er innom for å starte ettermiddagen med et glass hvitvin, og det virker som de har det fint. Et annet selskap har inntatt terrassen. Så la gå at Budor ikke er Hedmarks hotteste vintersportssted, men det er lov å kose seg likevel.
Og en bitte liten anelse av vintersport får hver gang noen kommer klamprende inn med alpinsko og en slags eim av friskluft over seg og skal ha seg en kvikklunsj.
Menyen dekker hele spekteret fra vafler til biff med fløtegratinerte poteter. Siden det er et allroundsted, har de både salater, supper og hamburgere, til noe mer forseggjorte retter.
Det mest uventede innslaget er utvilsomt spareribs (198 kroner). For det er et godt stykke fra de amerikanske sørstatene til Budor, men etter den første overraskelsen virker det egentlig ganske naturlig å sitte og gnavle spareribskjøtt og se at snøen driver og bråner.
Og ribbekjøttet er mørt så det holder lenge, og BBQ-sausen har mye smak. På menyen står det at spareribs serveres med smørdampet mais «noen dager», men vi råkte ikke på en av disse dagene. Men bakt potet var helt greit.
Dagens rett er biff med løk (210 kroner), som er stekt ifølge bestillingen og god på smak, men med drøyt enkle stekte grønnsaker.
Blant dessertene er brownies med akevittis og krem mest fristende. Brownien kunne ha vært enda mykere og saftigere, men akevittisen er jo suveren. Men 125 kroner er ganske dyrt. Dagens dessert - marengskake med epler - er til gjengjeld rimelig til 39 kroner.
Så hva er konklusjonen? Jo, for hyttefolket på Budor må det være herlig å ha fått et spisested som holder godt nivå igjen. Og for oss lavlendinger er det hyggelig å ta en tur og spise spareribs. For dette er en god start for de nye driverne. Nå ser det ut til å gå riktig veg for Budor igjen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat