buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Byens stiligste smørbrød
Mattest: Mer originalt lunsjsted finner du ikke i Hamar, selv om de høye smørbrødene er klassiske nok.

Publisert: 24.mar.2017 06:28
Oppdatert: 24.mar.2017 06:49

Så mange solide gubber har aldri før stirret på meg mens jeg spiser, sier Hanna.

– Godt de er i ramme da, sier Henriette.

Det er ikke menyen i seg selv som er mest original i Frimurerlogen, men hele konseptet. Og aller mest bygningen og alt som knyttes til den av historie og tradisjon. Med maleriene av alle lederskikkelsene på veggene, de fleste av dem fra den gangen Frimurerlogen var en hemmelighetsfull mannsbastion.

Men tidene har skiftet, og det er flere år siden det første gang kom opp skilt på trappa om at det var lunsjservering «åpent for alle». Det var oppsiktsvekkende for et sted som var kjent for å være stengt for de fleste.

En del kunder er sannsynligvis losjemedlemmer. Men det er også mange damer som sitter i kaférommet og ser ut til å hygge seg. Noen har til og med tatt et glass vin, enda det er en formiddag midt i uka.

– Dette stedet liker jeg! fastslår Henriette.

– Men det er litt u-hamarsk, synes du ikke? sier Hanna.

Menyen kan virke litt smådansk med sine høye smørbrød. Men de er klassiske nok. Enten det er karbonadesmørbrød med speilegg og stekt potet (150 kroner), eller rekesmørbrød med egg, asparges og slangeagurk (140 kroner), så gir de inntrykk av noe deilig rikholdig.

– En fryd for både smak og øye, sier Henriette. – De byr virkelig på noe ekstra.

Til dessert er det bare én å velge i, men ostekaken er til gjengjeld en fest (50 kroner). Sjokoladesausen er tung så det holder, men hvorfor ikke skeie ut en gang iblant?

Det er Kjøkkenet AS som står for matlagingen i Frimurerlogen. Og prisen er det ikke noe å si på, for den inkluderer også nærmest ubegrenset med kaffe. Blir kanna tom, får du mer.

Serveringen er en historie for seg selv. Her er det losjemedlemmer på dugnad som svinger seg mellom bordene. De fleste har sikkert ikke vært kelnere før, men kanskje er det derfor de liker oppgaven sin så godt.

- Jeg lurer på om de er like flinke hjemme? sier Hanna.

Lokalet rommer også sine særegenheter. På døra til doen står det at «Biblioteket er stengt». Så det nytter nok ikke å lese på do, om noen skulle tenke på det.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat