buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
I KJØLESKAPET: Avkjølt deig er enklere å jobbe med enn en varm deig. Legg deigen i kjøleskapet i minst to timer før du skal bake.
 
Bygg et pepperkakehus!
Å bake pepperkaker hører julen til. Hva er vel hyggeligere enn å invitere venner over til en kreativ økt med pepperkakebaking sammen med ungene?

Publisert: 04.des.2009 05:03
Oppdatert: -
Sett av tid til baking, litt juleprat og -sang, gløgg og noe godt å bite i -og be vennene dine ta med din egen pepperkakedeig, unger kjevle, forkle og former.

Vær kreativ og lag en egen utradisjonell mal til pepperkakehuset ditt. Her har du grunndeigen, så overlater vi resten til deg. Denne pepperkakedeigen passer til både hus og former.

Pepperkakedeig til hus og former
150 g sukker
150 g smør
1 egg
250 g mørk sirup
1 ts ingefær
½ ts malt nellik
1 ts malt kardemomme
1 ts pepper
2 ts natron
400 - 500 g hvetemel
Glasur 2 - 3 eggehviter
500 g melis
½ sitron
Slik gjør dere1. Bland sukker og smør godt sammen. Rør inn egget. Tilsett deretter mørk sirup, krydder og natron. Bland til slutt inn mel til deigen blir passe fast. Dekk deigen med plast og la den stå i kjøleskapet i minst to timer eller helst over natten.
2. Kjevle ut deigen, til en ca. 5 mm tykk leiv, på et bord med mel eller bakepapir. 3. Bruk en ferdigmal,eller lag egne maler, til huset. Legg malene du har valgt oppåden utkjevlede deigenog skjær langs kantene. 4. Stek delenemidt i ovnen ved 170 grader i 10-12 minutter.
Avkjøl delene.
5. Bland sammen eggehvite, melis og sitrondråper til en melisglasur. Rør til den er klumpfri, glatt og fast. Fyll glasuren i en konditorpose og knyt igjen.
6. Når huset skal limes sammen klipper du etlite hull i det ene posehjørnet. La huset tørke i et par timer før det dekoreres.
7. Dekorer huset med nøtter, kakepynt eller annen godteri.
LYKKE TIL!
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat