buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
 
Byr på musikk til maten
Mattest: Fermate er et nytt restaurant-konsept i Hamar, med levende musikk, uten å være danse-restaurant.

Publisert: 28.okt.2016 07:40
Oppdatert: 28.okt.2016 07:50

Lurer på hvordan dette blir, sier Henriette. For spisestedet Fermate, mellom Knutstad & Holen og Kunstbanken, har startet i det ganske stille, overraskende nok siden de profilerer seg på musikk. Eier og driver Torleif Bratlie påpekte tidlig at det var den levende musikken som skulle bli stedets signatur. Og slik er det blitt. Unge musikere fra flere land, knyttet til Helge Ankers Musikkinstitutt, setter sitt preg på besøket med litt jazz, litt country, noen popklassikere.

– Rommet er blitt både hyggelig og litt røft, sier Hanna. Men det som dominerer, er den store og godt utstyrte musikkscenen.

– Her er det faretruende mange mikrofoner, sier Henriette, som synes det er greit å spise med ikke altfor kraftig musikk. Men her tillater den stort sett å føre en samtale ved bordet.

Menyen er ikke stor, og ikke veldig spennende. To supper til forrett, fire hovedretter, blant dem en Cæsar-salat og en burger. Og et par desserter. Vinvalget er enda enklere; det er en rød og en hvit.

– Men neste gang skal vinkartet være på plass, forsikrer servitøren.

For det er klart at Fermate fortsatt er et sted helt i startfasen.

Både minestronesuppa (90 kroner) og kremet soppsuppe (75 kroner) er greie forretter. Kelneren anbefaler hamburgeren varmt til hovedrett; kjøttet er litt grovt og godt på smak, men med lite og kjedelig tilbehør.

– 190 kroner er jammen mye for denne, sier Henriette.

Stekt laks er god på smak, men også denne enkel i presentasjon og drøy på pris (259 kroner).

Av dessertene kunne multekremen (90 kroner) vært atskillig lekrere presentert. Det som på menyen heter sjokoladedrøm, er ifølge servitøren en sjokolademousse, men viser seg å være en sjokoladefondant.

Til å være såpass enkle retter og ikke så veldig mange gjester, tar det ganske lang tid her, sier Hanna.

– Jeg vet at Fermate-tegnet i musikken betyr at en note skal holdes lenger enn noteverdien tilsier, sier Henriette. – Men det betyr ikke at en må holde pausa mellom forrett og hovedrett i over en halvtime.

– Men går vi hit for å spise eller gå på konsert? lurte Hanna på sånn midt utpå kvelden. Og det var neimen ikke godt å si.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat